От ВМРО-Слатина са надраскали стените на вече бившия си клуб

...
От ВМРО-Слатина са надраскали стените на вече бившия си клуб
Коментари Харесай

ВМРО-Слатина заплаши ДБ със смърт заради принудително отнемане на партиен клуб

От ВМРО-Слатина са надраскали стените на към този момент някогашния си клуб с нецензурни думи и закани по адрес на районния кмет Георги Илиев и групировката, от която е част той – " Демократична България ".

" Вътрешна македонска революционна организация напусна клуба си в регион Слатина и ни остави благи послания за спомен ", написа самият Илиев във фейсбук и разгласява фотоси на надрасканите стени на общинския парцел.

Илиев прецизира, че това е било наложително овакантяване след негова заповед. " Отне ми много време да измина всички нужни административни и законови стъпки. Имаше комисия и отварянето и промяната на ключалките бе осъществено в наличието на полицията ", прибавя той.



В мненията под обявата на Илиев неуспялия претендент на Вътрешна македонска революционна организация за кмет на региона Владислав Лалов твърди, че групировката му е била принудена да освободи пространствата, с цел да бъдат дадени те на групировката на шоумена Слави Трифонов " ИТН ". Той твърди, че пространствата са отнети непозволено от Вътрешна македонска революционна организация и се базира на закона:

" Всички партии над 1% имат право на помещение. То се дава от районния кмет. Вътрешна македонска революционна организация имаха помещение, в което бяха вложили няколко хиляди лв.. Кметът един ден реши да го вземе и да го даде на Има Такъв Народ. И тъй като на младежите им е по - буйна кръвта са отишли една вечер и са го надраскали. Това е цялата история, а кмета е измамник ".

Според закона за политическите партии обаче Вътрешна македонска революционна организация няма право на сходно помещение, тъй като " страната и общините дават безплатно на политическите партии, които имат парламентарна група или задоволителен брой народни представители да образуват такава, пространства за реализиране на тяхната активност ".

На изборите през ноември Вътрешна македонска революционна организация беше в коалиция с " Воля " и НФСБ и трите обединения събраха общо 3.14%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР