От ВМРО се обявиха срещу Законопроекта за ветрогенератори в Черно

...
От ВМРО се обявиха срещу Законопроекта за ветрогенератори в Черно
Коментари Харесай

И от ВМРО скочиха срещу закона за перки в Черно море, според тях е лобистки

От Вътрешна македонска революционна организация се оповестиха против Законопроекта за ветрогенератори в Черно море. Това излиза наяве от позиция, публикувана до медиите. Качваме я без редакторска интервенция в този момент:

Проектът за Закон за силата от възобновими източници в морските пространства е импортиран от група народни представители от съвсем всички парламентарни групи. Ние от Вътрешна македонска революционна организация намираме това съглашателство за необичайно, тъй като за надалеч по-леки въпроси същите спорят и се опълчват яростно. Законопроектът породи остра социална реакция от разнообразни професионални сфери и публични пластове. Той не получи поддръжка от браншови организации, а при полемиката, извършена в Народното събрание, вносителите безусловно избягаха.

Както излиза наяве, съществена движеща мощ зад законопроекта е едно Неправителствени организации – " Център за проучване на демокрацията ", което е най-яростният защитник на плана за закон. Поради какви аргументи и за какво едно Неправителствени организации, което се занимава със напълно различен кръг от действия, внезапно стана обществен бранител и представител на концепцията за ветропаркове/вятърни електроцентрали в Черно море?

С съображение споделяме терзанията от законопроекта на ресторантьорския и хотелиерския отрасъл, на риболовците и техните сдружения, на еколози, общественици и най-много на жители от черноморските общини. Законопроектът приказва единствено и само за концесия върху изключителна държавна благосъстоятелност. И дума не става вероятно страната посредством НЕК да построява такива мощности. Защо? Може би тъй като законопроектът е писан в частна изгода за авансово избран, само че към момента незабележим кръг от частни лица и корпорации.

Само преди няколко дни на конгрес на вестник " Капитал " за енергетика, министърът на околната среда и водите Юлиан Попов съобщи: " Националната енергетика е мит, ние сме част от изцяло интегриран европейски пазар....Дали внасяме или изнасяме сила към този момент няма значение.... ".

Очевидно сглобката е сложила националната енергетика за обмен! Очевидно сглобката се готви да разпредели българската енергетика сред щенията на външни фактори, в това число да им подсигурява бизнес за сметка на ползите на цели райони в България и макар желанието на хората.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР