От ВМРО се обидиха на ГЕРБ и дори провидяха нова

...
От ВМРО се обидиха на ГЕРБ и дори провидяха нова
Коментари Харесай

ВМРО се обиди на ГЕРБ заради Украйна

От Вътрешна македонска революционна организация се наскърбиха на ГЕРБ и даже провидяха нова коалиция в Столичната община. Това стана ясно от думите на Карлос Контрера, който е ръководител на групата на " Патриоти за София " в Столичния общински съвет (СОС). Част от тази група е и Вътрешна македонска революционна организация.

Повод за напрежението сред двете партии стана вчерашното съвещание на СОС , на което безименната алея до съветското посолство в София бе наречена " Героите на Украйна ". На същата сесия общинарите кръстиха карето сред бул. " Драган Цанков " и улиците " Латинка ", " Константин Щъркелов " и " Ф. Ж. Кюри " на името на съветския опозиционер Борис Немцов (убит през февруари 2015 година в центъра на Москва). Знаковата градинка също е в непосредствена непосредственост до формалното посланичество на Москва у нас.
 Комисията по просвета към СОС одобри предлагането за площад
Комисията по просвета към СОС одобри предлагането за площад " Героите на Украйна "

Паргов: Тревна " алея " пред посолството на Русия не е знак на поддръжка, а провокация

Двете решения бяха взети с гласовете на ГЕРБ и " Демократична България " (ДБ), а " Патриоти за София " и Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу. Дебатите преди гласуването минаха под знака на вербалната опозиция от общинарите на Вътрешна македонска революционна организация, които са част от групата на патриотите в СОС.

Именно взаимното гласоподаване сред ГЕРБ и Демократична България за " Героите на Украйна " и " Борис Немцов " предизвика Карлос Контрера да заприказва за един тип нова коалиция сред двете обединения , които в Народното събрание са гневни политически съперници.

" Ще забележим дали тази прегръдка е краткотраен флирт поради войната в Украйна или ще се трансформира в трайно болшинство ", разяснява по този мотив Карлос Контрера, който е едно от знаковите лица на Вътрешна македонска революционна организация в Столична община.

Огорчението на " воеводите " от ГЕРБ, с които са дългогодишни сътрудници в Столична община, пролича и на самите диспути.

По време на полемиката Карлос Контрера се стимулира, че Вътрешна македонска революционна организация няма да поддържа именуването на двете местоположения, тъй като то е " лицемерно, подправен жест на съпричастност, който нищо не носи, дори е афектиран, тъй като ГЕРБ и Демократична България оферират да се именува един плочник, някаква алея ".

Контрера разгласи още, че в случай че това болшинство (ГЕРБ и ДБ) беше толкоз самоуверено, можеше да предложи не " Героите на Украйна ", а примерно " Полк Азов ", или напряко " Степан Бандера " (украински националист, възприеман като народен воин в западните елементи на страната).

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация в СОС изясни и за какво упреква ГЕРБ и останалите партии в общината в двуличие.

" До през вчерашния ден заедно с Българска социалистическа партия плюехте в залата по национализма, в това число против български националисти, само че в този момент към този момент украинските националисти са герои ", съобщи Контрера.

Той напомни на " лицемерните празненство ", че единствено преди два месеца, дружно с съветския дипломат Елеонора Митрофанова в един глас, са се изказвали против национализма по принцип.
 Общински консултант предлага София да смени Графа със
Общински консултант предлага София да смени Графа със " Свободна Украйна "

Предложението е в израз на съпричастност с украинския народ

Сериозни пререкания в СОС провокира и предлагането украинското знаме да бъде окачено паралелно до българското на постройката на общината на " Московска " 33.

По този мотив " Патриоти за София " иронично внесоха свои оферти за преименуване на знакови места в София. Така да вземем за пример хората на Карлос Контрера в СОС предложиха ул. " Козяк " да се преименува на " Хирошима и Нагасаки ", ул. " Московска " на ул. " Дрезден ", плочника пред японското посолство да се именува " Пърл Харбър ", улица " Балчик " да се преименува на " Адмирал Колчак ", а зелената повърхност пред ул. " Козяк " 16 (сградата на американското посолство) да се именува " Димитър Списаревски ". От ГЕРБ и Демократична България обаче приложиха процедурни хватки и до гласоподаване на предложенията на Вътрешна македонска революционна организация въобще не се стигна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР