От ВМРО настояха президентът Румен Радев да наложи вето върху

...
От ВМРО настояха президентът Румен Радев да наложи вето върху
Коментари Харесай

ВМРО връчи фес, вместо мандат на ИТН

От Вътрешна македонска революционна организация настояха президентът Румен Радев да наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс, вместо да връчва мандат на една предателска партия. За това настоя заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов пред News.bg по време на митинга пред президентството за измененията в Изборния кодекс.

По думите му, в случай че президентът не наложи несъгласие, ще бъде " еничарин и турско мекере ". За това Ангелов прикани народните представители и президентската институция да не позволен България да бъде подвластна от Ердоган и Турция по време на изборите. Ако това го допусне Народното събрание и президентът, народните представители и хората да излязат на гражданско непокорство и да спрат това изменничество към националните ползи на България, настоя Юлиан Ангелов.

Ангелов изясни, че с измененията в Избирателния кодекс и увеличение на секциите в Турция до безспир, действително Ердоган ще бъде този, който ще ръководи България и българската вътрешна политика. Вътрешна македонска революционна организация пристигнали до президентството да връчат вместо мандат - фес на партията на Слави Трифонов, тъй като точно те са вносители на предателските текстове към българския народен интерес.

" През цялата акция се вършиха на морални, на патриоти и на всички останало, че пазят българите зад граница, а в този момент вършат това, че Ердоган да има 300 000 гласа ", посочи Ангелов.

Тази заран Вътрешна македонска революционна организация провежда митинг пред Народното събрание против безпринципната и рискова проверка на изборните правила. Според воеводите с гласуваното отпадане на броя на секциите в чужбина, в това число и в Турция, се връща водещата роля на етническата партия Движение за права и свободи и Ердоган в българския политически живот.

Освен това в правната комисия е отнето и правото на Вътрешна македонска революционна организация да има свои представители в СИК и РИК - право като партия, показана в Европейския парламент.

Според Вътрешна македонска революционна организация новите лица на българския парламентаризъм явно и с прям реваншизъм вървят към нещо доста рисково - диктат в името на личното си политическо оцеляване.

" Какво следва оттук насетне - анулация на член 1 от Конституцията и провъзгласяването на депутатските им мандати като безсрочни и унаследяеми. Това, госпожи и господа, не е народна власт, не е парламентаризъм. Това е необолшевизъм по Сталин! "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР