От ВМРО-ДПМНЕ реагираха на изказването на президента на Северна Македония

...
От ВМРО-ДПМНЕ реагираха на изказването на президента на Северна Македония
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ: Над 80% от хората в РСМ са против конституционните промени под български диктат

От ВМРО-ДПМНЕ реагираха на изявлението на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, в което той съобщи, че с днешното си гласоподаване „ срещу ” за дневния ред на съвещанието на Народното събрание, което имаше една единствена точка-необходимостта от конституционни промени в страната, опозицията е посочила, че европейската идея в Северна Македония се е провалила, а ВМРО-ДПМНЕ няма посочена опция.

„ Вместо да се тресе от нерви и да лъже в изявленията, Пендаровски би трябвало да одобри с обстоятелството, че над 80% от хората са срещу конституционни промени под български диктат . Народът не му заплаща да се държи надменно, а да пази националните и държавни ползи ”, се споделя в известието на опозиционната партия.

Според ВМРО-ДПМНЕ Пендаровски се пробва да " измами " СДСМ и ДСИ, с цел да го предлагат още веднъж за президент, по тази причина употребява този тип изразителност.

„ Ако беше кадърен, нямаше да допусне (Северна) Македония да влезе в клопката на България, в който или ще се преговаряме до безспир, или ще бъдем асимилирани ”, декларират от ВМРО-ДПМНЕ. 



Днешното парламентарно съвещание не приключи с гласоподаване , а от парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ се изрече само депутатът и някогашен конкурент на Пендаровски на предходните президентски изори Гордана Силяновска-Давкова, която не е член на опозиционната партия.

Редовните президентски избори в Северна Македония би трябвало да се проведат през идната година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР