От властта увериха, че такъв ще имаВъпреки уверенията на властта,

...
От властта увериха, че такъв ще имаВъпреки уверенията на властта,
Коментари Харесай

Готови ли са курортите за старт на зимния сезон

От властта увериха, че подобен ще има
Въпреки уверенията на властта, че зимен ски сезон ще има, в курортите към момента няма условия за това. В Банско от компанията - концесионер обясниха, че поради неналичието на туристи след студентския празник лифта е спрян. Очаква се той да проработи още веднъж тогава, когато изискванията за ски в планината станат задоволително положителни.

Плановете на държавното управление са зимният ски сезон да бъде обезпечен при спазването на строги ограничения за носене на маски в хотелите и съблюдаване на отдалеченост. Още преди месец от туристическото министерство изготвиха инструкции за работата на лифтове и влекове в изискванията на пандемия. Все отново, всичко това в елементи следва да бъде решено.
И още един от въпросите, които стоят на масата - антигенните проби. Министерството на здравеопазването е в развой на взимане на решение дали резултатите от тях да бъдат приравнени към PCR проучванията. Темата беше повдигната и на равнище Европейски съюз. Идеята е да има единни правила за тези проби, с цел да се облекчи оптимално пътуването сред обособени страни в изискванията на пандемия.

Колкото до икономическата страна на пандемията - управляващите предизвестиха, че финансовата помощ от 24 лв. дневно за хората в неплатен отпуск, може да не доближи до всички кандидатствали преди празниците. и действително за част от хората сумите да дойдат по сметкиет през януари.

„ Тези, които са били в неплатена отпуска от 29 октомври до края на ноември, заплащанията ще стартират от понеделник за тях. Тези, които са в неплатена отпуска през декември, заплащанията за тях ще се опитаме да ги създадем преди Нова година, само че по-вероятно е да ги получат при започване на януари. Но това е нормална процедура, тъй като заплатите за ноември се получават при започване на декември, а заплатите за декември при започване на януари.++Правим всичко допустимо да плащаме колкото се може по-бързо ", съобщи Деница Сачева - министър на труда и обществената политика.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР