От включените за оценка 2423 предложения за изпълнение на инвестиции

...
От включените за оценка 2423 предложения за изпълнение на инвестиции
Коментари Харесай

Стана ясно кои са първите фирми, които печелят финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост

От включените за оценка 2423 оферти за осъществяване на вложения (по процедурата № BG-RRP-3.004 " Технологична рационализация " ) 953 плана ще бъдат финансирани с близо 260 млн. лева

По процедурата се аплайваше сред 22.07.2022 година и 21.09.22 година, а към вторият стадий на оценката минаха към 2000 компании, напомнят от Министерството на нововъведенията и растежа.

И още: Мярката беше ориентирана към четири от икономическите браншове на страната – Преработваща промишленост; Доставяне на води, Канализационни услуги, ръководство на боклуци и възстановяване; Създаване и разпространяване на информация и креативен артикули, Далекосъобщения и Професионални действия и научни проучвания. Това са най-вече индустриалните компании – за медикаменти, медицински произведения и уреди, компютри или оптични материали, храни, питиета, дрехи и други Допустими бяха още предприятия, които се занимават със събиране на боклуци или с преработване на материали, кино и телевизионни студиа, радиостанции, малките екрани и осведомителни организации, както и компании с архитектурна, инженерна или научноизследователска и развойна активност.

За микропредприятия общата безплатна сума може да бъде до 180 хиляди лева, за дребни предприятия е до 350 хиляди лева, а за междинни – до 700 хиляди лева

Във връзка с привършване на работата на комисията по оценка на плановете Главната дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " в качеството си на Структура за наблюдаване и докладване по Програма за икономическа промяна, Компонент 3 " Интелигентна промишленост " от Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България, разгласява:

- Списъци на препоръчаните за финансиране оферти за осъществяване на вложения, подредени по реда на тяхното класиране и размера на средствата от Механизма, които да бъдат предоставени за всяко от тях;

- Списъци с аварийни оферти за осъществяване на вложения, които сполучливо са минали оценяването, само че за които не доближава финансиране, подредени по реда на тяхното класиране;

- Списък на препоръчаните за отменяне оферти за осъществяване на вложения след стадий " Техническа и финансова оценка “, във връзка с които не е прекъснато производството по даване на средства от Механизма.

Одобрените претенденти ще бъдат поканени да показват доказателства, че дават отговор на условията за краен адресат на средства от Механизма за възобновяване и резистентност, в това число на условията посочени в Условията за кандидатстване по процедурата.

На претендентите, включени в листата на препоръчаните за отменяне оферти за осъществяване на вложения, във връзка с които не е прекъснато производството по даване на средства от Механизма, ще бъдат издадени стимулирани решения, с които се отхвърля даването на средства от Механизма и в които ще са посочени съответните учредения за отменяне.

Повече информация:

По втората процедура от ПВУ за " ИКТ решения и киберсигурност " по линия на Министерството на нововъведенията и растежа кандидатстването завърши на 19 декември. Бяха подадени близо 7 700 подадени планови оферти за над 146 млн. лева Печелившите компании Главната дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " ще разгласи на уеб страницата на Министерството на нововъведенията и растежа до края на януари 2023 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР