От векове сме обладани от идеята да разберем какво означават

...
От векове сме обладани от идеята да разберем какво означават
Коментари Харесай

Няколко дати, на които според преданията сънищата са пророчески

От епохи сме обладани от концепцията да разберем какво значат нашите сънища. В края на 19 век Карл Юнг изрича теорията, че нашите сънища могат да отворят вратата към нашето подсъзнание и нравствен свят.

Разбира се, че сънищата са проекция на това, което ни се е случило денем и в нашия живот до момента - впечатлило ни е образно или прочувствено, написа flagman.bg.

Докато ние спим, в мозъка ни се случват много неща: спомените ни биват сортирани и складирани, освобождаваме пространство от паметта си, свързваме обстоятелства, с цел да стигаме до заключения, до момента в който целият ни мозък се прочиства от глимфатичната система.

" Всеки спомен от съня показва това, върху което мозъкът е работел в оня миг ", споделя доктор Алекс Димитриу, експерт по психиатрия и медицина на съня. " Тревожните сънища, съгласно това, което виждаме в тях, могат да бъдат отнесени до мозъка, който се пробва да вземе решение за нещо, което може да ни тормози, било то умишлено или подсъзнателно. "

От епохи се приказва и са пророческата мощ на сънищата ни. Има редица предания и митове, в това число и в родния ни фоклор за това в кой ден сънищата се сбъдват и какво значи, в случай че сънуваме несъмнено нещо в даден ден.

Ето и кои са дните, датите и моментите от месеца (според поверията), през които сънищата имат пророческа мощ и се сбъдват:

Сънища неделя против понеделник
Тези сънища не могат да се вземат като база за съществени разбори, тъй като са прекомерно повърхностни по отношение на психическото ни положение. Сложността на споровете ни с хората в близост и вътре в нас самите дефинира сложността на съня. Може да се твърди, че съновиденията в този ден не носят нищо съдбовно в живота и не следва да се обръща съществено внимание на сън в нощта на неделя против понеделник. Казват, че това са празни сънища, чиято интерпретация е в областта на дребните битовизми.

Сънища понеделник против вторник
Във вторник загатна от нощта се характеризира с ярки, динамични сънища, които са израз на креативните благоприятни условия на сънуващия. Ако сънят носи негативен заряд, не е добре да се стартират нови бизнес инициативи, както и да се вземат решение значими договорни връзки. Важи и противоположното, в случай че сънят е положителен, може да се работи самоуверено по всевъзможни значими планове. Ако сънят е обвързван с някаква облага, би трябвало да му се обърне особено внимание, тъй като е оракулски. Трябва да се чака сбъдване до 10 дни. Ако това не се случи, няма късмет да стане по-късно.

Сънища вторник против сряда
В зората на този ден сънищата също са изключително ярки и мощно сюжетни. Те обаче са с назад значение на тези от вторник сутринта. Обикновено сънищата против сряда не се сбъдват, или в случай че това стане, е единствено в някои аспекти. Ако спомените са за ярки оптимистични сънища, значи в действителния живот следва ново начало, цялостно със събития.

Сънища сряда против четвъртък
Добре е да се запомни сънят от този ден. Той съдържа препоръки по отношение на работата и кариерното развиване. Поговорката, че утрото е по-мъдро от вечерта важи мощно за този ден. Рано в четвъртък заран, преди спящият да се разсъни, може ясно да види методите за решение на проблем, който го тревожи, да позволи спор или спор.

Сънища четвъртък против петък
В този ден от седмицата се случват пророческите сънища, най-много свързани с любовния живот. Тогава интуицията на индивида е най-силна и всички сънища, които помним, са оракулски. Положителните послания се разпознават с победи и триумфи, а тези, които помним със страхове и загуби, ни предизвестяват, че ни чакат неприятности. Тези сънища са свързани с връзките ни с другите и са значими.

Сънища петък против събота
Тези сънища не подсигуряват, че предстоят промени в живота, само че носят прелестен привкус на всекидневието сходно на бонбоните и шоколада. Споделянето на сънищата от този ден с околните може да съдържат скъпи подсказвания за връзките ни с тях. Дори неприятните сънища са на шанс, тъй като в последна сметка демонстрират, че единствено с упорита работа може да се стигне до мечтаното.

Сънища събота против неделя
Този ден също е значим от позиция на сънищата, тъй като те може да се осъществен още на същия ден. За благополучие, всички са с позитивен знак - хубавите ще донесат наслада, а неприятните няма да обиден съществено живота на сънуващия.

Ето и няколко дати, на които съгласно преданията сънищата са оракулски:

Велики петъци. Най-вече се почитат 12 петъка, които са свързани със събития от историята на Стария завет и са планувани да съвпаднат с църковните празници. Има знак, че в случай че човек " съблюдава петъците ", т.е. пази, не прави домакинска работа, тогава тайните на бъдещето му се разкриват като премия. Също по този начин по Коледа и сред 7-20 януари. Смята се, че сънищата се сбъдват най-често по това време. Много мощно оракулски са сънищата на Бъдни вечер. За оракулски е апетитен и всеки 3-ти ден от месеца. Голям късмет за сбъдване на фантазия има и в нощта на лятното или зимното слънцестоене или пълнолуние.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР