Oт векове баби и майки от всички краища на земята

...
Oт векове баби и майки от всички краища на земята
Коментари Харесай

Бабините деветини, в които всички някога сме вярвали

Oт епохи баби и майки от всички краища на земята са разказвали на своите деца приказки за живота и света, карайки ги да имат вяра в странни неща. Повечето от тях въобще не са правилни, само че е реалност, че доста хора до израстването си ги възприемат за чиста истина. Вероятно всички сме чували, че в случай че счупим огледало, ще имаме нещастна обич или в случай че глътнем дъвка, тя ще се залепи за стомаха ни.
 Риана, Дженифър Лопес и суеверията на известните персони
Популярните персони и техните суеверия

Всеки със заблудите и предразсъдъците си

От позицията си на възрастни хора бихме се посмели на сходни бабини деветини и суеверия. Но, дано си напомним времето в което въобще не сме подлагали сходни неща на подозрение.

Пилешката чорба ще излекува настинката

Въпреки че е извънредно вкусна, тя не прави съвсем нищо съответно за здравето - като се изключи че е питателна и дава сила на тялото.

Сол през лявото рамо

Целта на солта е да ослепи дребното дяволче, което е кацнало на рамото ни и евентуално замисля по какъв начин да ни навреди.
 Снимка 615973

Чесънът и вампирите

Смята се, че тази известна бабешка приказка произлиза от хора, отглеждали чесън и посредством който се опитвали да предотвратяват ухапвания от комари и други кръвосмучещи инсекти. Вероятно от това разбиране ирландският публицист Брам Стокър е получил ентусиазъм за написване на известната си книгата за граф Дракула.

Сълзите и лукът

Вярва се, че в случай че човек сложи забрадка на лявото си рамо до момента в който реже лук, няма да му люти на очите и да му текат сълзи. За страдание, колкото и да ни се желае, кърпата няма да спре предизвикващите сълзи химикали да доближат очите.
 Снимка 615972

Изгаряне и обелки от картофи

Всъщност, единственото, което може зеленчукът да направи е да охлади засегнатия сектор и оттова да се получи лек пласебо резултат. Подобно е и схващането, че в случай че хванем ушната си мида директно след изгаряне, това ще ни донесе облекчение. Нещо, което, общо взето, няма никакъв смисъл.

Бръсненето и сгъстяването на косата

Доста всеобщо изказване, което обаче не е научно обосновано. Много е евентуално, когато косата порасне още веднъж след бръснене, да наподобява по-здрава, само че дебелината на косъма няма по какъв начин да се промени - тъй като не се трансформира и коренът на косъма.

Седем години неприятен стомах

Вероятно всяко дете е било предупреждавано, че в случай че глътне дъвката си, тя ще се залепи за стомаха и ще остане там седем години. А това напълно не е правилно. Дъвката ще излезе от тялото, по този начин както цялата останала храна.
 Снимка 615974

Момиче е

Ако дамата по време на бременност има повишен пулс или пък коремът ѝ е ситуиран по-ниско, се счита, че ще има момиче. Така или другояче няма доказателства, които да подсказват сходни неща - шансът постоянно е 50/50.

Пукане на кокалчета

Много деца имат навика да свиват и стискат пръстите на ръцете си, до момента в който ставите им безусловно изпукат. Възрастните пък предизвестяват, че това ще докара до болести като артрит. От здравна позиция това е голословно.
 Петък 13-и, суеверията за този ден и от кое място идва неприятната му популярност
Откъде идва неприятната популярност на петък 13-и

Фатализмът не е без причина

Очилата и вредата от тях

Твърди се, че носенето на очила, които не са предопределени за нас и нашия диоптър ще повреди очите ни за непрекъснато. Дори и да има известна логичност, носенето на несъответствуващи очила не поврежда зрението. В най-лошия случай може да аргументи главоболие, тъй като мозъкът се пробва да накара очите да се приспособят, написа Stars Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР