От вчера вечерта два пъти е спаднало замърсяването на въздуха

...
От вчера вечерта два пъти е спаднало замърсяването на въздуха
Коментари Харесай

Два пъти е спаднало замърсяването на въздуха в София

От през вчерашния ден вечерта два пъти е спаднало замърсяването на въздуха в София. Това съобщи пред БНР шефът на Националния институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов.

Той изрази вяра, че на следващия ден, с помощта напразно и лек дъжд следобяд, градът ще се поизчисти.

По негови думи на първо време би трябвало да се разчита на природата. " Природата е тази, която се самоочиства. Тя основава този капак и тя е тази, която го подвига. Ние би трябвало да разберем, че природата е доста по-силна от нас и да се приспособяваме към нея, а не да се мъчим да се борим с нея ", акцентира проф. Брънзов.
 Столичната община не вижда учредения за
Столичната община не вижда учредения за " зелен билет "

Въпреки че тук-там замърсяването е 5 пъти над нормите

По негови думи, преди да се тръгне към търсене на решение на казуса с мръсния въздух, би трябвало да се изяснят източниците на замърсяването. Той изясни, че градът има свои лични източници на прахуляк - строителството, триенето на гумите в асфалта, почвената ерозия.

Колкото и да се мие градът, не може да бъде почистен, безапелационен бе шефът на Национален институт по метеорология и хидрология.

" Винаги ще има този източник на прахуляк. Точно този прахуляк, който стои в града, подвига се, смъква се - той има доста съществено въздействие върху замърсяването на града " , изясни той. Д-р Брънзов не отхвърли, че колите и битовото горене също са сериозна причина за замърсяването на въздуха.

Според него по-честото миене на улиците ще понижи източниците на прахуляк в града , само че би трябвало да се работи за всеки от източниците на замърсяване.

Той съобщи, че преимуществото на гражданските станции е, че дават пространствена визия за разпределянето на замърсяването в града, което може да помогне на управляващите. Самият доктор Брънзов обаче е песимистичен към стойностите, които демонстрират.
 Столичната община не вижда учредения за
Столичната община не вижда учредения за " зелен билет "

Въпреки че тук-там замърсяването е 5 пъти над нормите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР