От вчера вечерта депутатите в пленарна зала не могат да

...
От вчера вечерта депутатите в пленарна зала не могат да
Коментари Харесай

Депутатите в спор кой по-силно вика за Кирил Петков

От през вчерашния ден вечерта депутатите в пленарна зала не могат да се успокоят и желаят пояснения от премиера в оставка Кирил Петков. Единствено от парламентарните групи на Политическа партия и Демократична България не са декларирали предпочитание министър председателят в оставка да пристигна в пленарна зала.

Кирил Петков е рисков за съветските шпиони и тяхната агентура в България, съобщи ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров. След толкоз доста години на туптене на топката България се пробужда, България се освобождава и смяната продължава, посочи Андрей Гюров.

Шефът на парламентарната група на " Продължаваме промяната " посочи, че от през днешния ден България стартира да получава първите количества газ по азерската връзка.
 Движение за права и свободи поддържа гоненето на съгрешили дипломати, само че по процедура
Движение за права и свободи поддържа гоненето на съгрешили дипломати, само че по процедура

Няма по какъв начин да застанат на страната на Митрофанова

Въпреки че обявиха кардинална поддръжка на държавното управление за решението за от дипломатическото посланичество на Руската федерация у нас и ГЕРБ желаят Кирил Петков да пристигна в Народното събрание.

Томислав Дончев от ГЕРБ съобщи, че взетото решение за изгонването на съветските дипломати би трябвало да се отстоява. Когато има война, агресор и жертва, не може да стоим неутрални. Когато има пожар, би трябвало да се изгаси, настоя Дончев. По думите му има времена, в които би трябвало да се вършат взаимни отстъпки, в това число и в политиката.

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов изиска министър председателят да пристигна в Народното събрание и да изясни забърканата персонално от него каша.
 Депутатите викат още веднъж Петков, раздвоени дали се крие като мишка или като заек
Депутатите викат още веднъж Петков, раздвоени дали се крие като мишка или като заек

Нинова: Всички си прехвърляме горещия картоф

От Движение за права и свободи не взеха отношение по тематиката за изгонването на съветските дипломати в пленарна зала, само че направиха това на трибунка в коридорите на Народното събрание. Те също поддържат кардинално държавното управление, че дипломати би трябвало да се гонят, когато правят шпионска активност, само че това би трябвало да става по процедура.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия съобщи, че още през днешния ден социалистите ще внесат искане в Народното събрание да се анулира нотата за отзоваването на съветските дипломати от министъра на външните работи в оставка Теодора Генчовска. Това е единственото допустимо решение, с цел да бъде предпазен българският народен интерес, настоя Гуцанов.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ пък още веднъж се концентрира върху фигурата на премиера, който еднолично наредил да бъдат изгонени съветските дипломати от България. Има Такъв Народ не са уверени, че изтеглянето на нотите ще е унизително за страната. Премиерът направи страшни нелепости, несъобразявайки се с Министерски съвет и той (Кирил Петков - б.р.) би трябвало да вземе някакво решение в актуалната обстановка, настоя Йорданов.

Ние сме в извънредно шашава обстановка и всички ние носим виновност, че го избрахме за министър-председател, отсече Тошко Йорданов.
 Нинова настоя за уволнения след изгонването на съветските дипломати
Нинова настоя за уволнения след изгонването на съветските дипломати

Иска Радев да изгони шефа на ДАНС, а Петков - зам.-министъра, подписал нотата

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пък съобщи, че не е склонен с предлагането за уволнения, за които настоя вицепремиерът и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова. Иванов прикани Българска социалистическа партия да не плаши хората и да не приказва за енергетика и за АЕЦ " Козлодуй ".

Последната партия в Народното събрание - " Възраждане " също взе отношение по тематиката. Костадин Костадинов повтори позицията си от последните няколко дни, че единственото, което може да се случи, с цел да има нормализация Народното събрание да си доживее оставащият живот в идващите седмици и да се отиде на нови избори. Има ли някои в Народното събрание, който да понесе отговорността за нормализация на връзките с Русия? Към сегашния миг Народното събрание не може да излъчи такова болшинство, уточни Костадинов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР