От вчера насам всички родни медии и коментатори ахкат и

...
От вчера насам всички родни медии и коментатори ахкат и
Коментари Харесай

Григор Лилов: И пак за илюзията Фолксваген



От през вчерашния ден насам всички родни медии и коментатори ахкат и пъшкат от наслаждение по какъв начин най-големият немски вестник "Билд " разкритикувал Фолксваген за желанието му да построи цех в Турция и показал като главен лобист на такава договорка някогашният канцлер Шрьодер с съветската му връзка по оста Путин-Ердоган. Ахкат и пъшкат, тъй като България е различен претендент за тази инвестиция.

Но и родната публицистика, и немската откриха топлата вода, освен това частично.
Защото още преди два месеца и половина - на 19 май, аз пуснах пост, в който показах тази връзка (Шрьодер). В този пост показах и други измерения на съветската връзка също така с някогашния немски канцлер. Посочих и кои са българските лобисти в възможна договорка - близки до клана на Тодор Живков.
За страдание съветската връзка посредством Шрьодер е същата връзка, с която играе и България посредством президента Радев и премиера Борисов. Казвам за жалост, тъй като Кремъл несъмнено желае инвестицията да е в Турция, а България е подправената патица, с която прикрива пред света това свое желание (бел.: за какво Кремъл е измежду решаващите, съм обяснил в оня пост).

В оня пост показах, че е евентуално инвестицията да не бъде нито в България, нито в Турция, а на напълно друго място, само че не го написах, тъй като от една страна го счетох без значение за прецакването на България, от друга - трябваше да събера спомагателна информация

***** Другият претендент за място на завода *****

Сега обаче ще го уточнявам на фона на тази информация. Тази нова страна - претендент за автомобилния цех на "Фолксваген " също си има свои лобисти у нас (например групата към енергийния олигарх Богомил Манчев) Тя е Саудитска Арабия.

И към този момент щеше да бъде определена за новия цех на групата, в случай че не беше едно "но ". Това "но " е Катар.
Катар и Саудитска Арабия не се долюбват, меко казано, стигна се до всевъзможни стопански и търговски наказания сред тях.
От друга страна Катар е измежду огромните вложители във "Фолксваген (14.6% от акциите) и позицията му не е елементарно да се пренебрегне. Освен това "Порше ", която е мажоритарният притежател (53.8% от акциите с право на глас във "Фолксваген ") се тормози, че опасността на катарските шейхове за евакуиране от концерна при договорка със Саудитска Арабия, може и да не е блъф.

Както се вижда, тази инвестиция на Фолксваген си е чиста проба геополитика. Геополитика е и тъй като във Фолксваген измежду най-големите акционери има и държавни структури.
А в геополитиката родните елити са изцяло боси и необразовани. Затова и в оня пост, и в този момент още веднъж обобщавам, че цех на Фолксваген у нас от ден на ден замязва на заблуда.

На тези фотоси има заблуда - картините се движат, само че в действителност са застинали, както наподобява и евентуалната милиардна инвестиция у нас.

Давам два линка:
**** към моя пост от преди два месеца, в който в елементи обяснявам каква е руско-турската връзка (не е единствено Шрьодер, като написа "Билд ") и кои са нашите лобисти - близки до клана Тодор Живков.
**** и към публикацията на немския Билд

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2177744522341475

https://www.bild.de/…/neues-werk-in-der-tuerkei-geplant-vw-…
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР