От вчера насам можем да кажем, че позицията на България

...
От вчера насам можем да кажем, че позицията на България
Коментари Харесай

Валентина Василева за ФАКТИ: Украйна няма да се откаже! Никой няма да смачка този народ

" От през вчерашния ден насам можем да кажем, че позицията на България е съответна напълно ". Това сподели пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Валентина Василева, ръководител на Единна национална партия. Коментарът ѝ е по отношение на позицията на българските управляващи по отношение на военната експанзия на Кремъл по отношение на суверенна Украйна.

Василева посочи, че от партията ѝ са призовавали през цялото време за ясна позиция на държавното управление и Народното събрание и първи са поискали оставката на към този момент някогашния министър на защитата Стефан Янев.

Тя разяснява и тезата на Стефан Янев, че не постоянно би трябвало да се съобразяваме с Европейски Съюз и НАТО, а да си гледаме " нашия български интерес ". " Извинявай се, кой е нашият български интерес? Ние не сме в Азия, ние сме в Европа и политиката на Евросъюза е български интерес, политиката на НАТО също е български интерес ", безапелационна бе Валентина Василева.

" Мисля, че до момента светът не е бил толкоз обединен и не е имал толкоз мощна реакция против войната и насилието ", означи ръководителят на Единната национална партия.

Въпреки абсолютния му неуспех като министър на защитата, Василева регистрира положителната работа на Стефан Янев като длъжностен министър-председател.

По връзки на пропутинската позиция, която заема Корнелия Нинова сега, тя съобщи следното:

" Добре е да напомним и тя може би би трябвало да си напомни, че Кристиан Вигенин беше първият и единствен външен министър изобщо от тази страна на Европа, който сервира цветя на Майдана. Да попита Сергей Станишев, който е роден в Херсон и е от Украйна, в качеството му на ръководител на ПЕС той какво мисли по този въпрос? Колкото по-бързо българските политици схванат, че те би трябвало да бъдат на страната на украинския и на съветския народ, а не на страната на Путин, ще бъде толкоз по-добре за тях. Включая и госпожа Нинова, включая и това мишкуване от партия " Възраждане ", която също не може да каже намерено на коя страна е - " тя била на страната на българския интерес ". Българският интерес е позицията на Евросъюза и на НАТО ".

" Ветераните, от които съвсем никой не е останал жив, на 9 май това злощастие Путин, по какъв начин ще ги огледа и какво ще им каже? Слава Богу, че баба и дядо не са живи, с цел да видят този позор и този смут ", сподели Василева, която е с баба украинка и дядо руснак.

" Путин заля с кръв актуалната съветска история и потъпка паметта на всички, които са се сражавали за мир. Искрено се надявам да го възпре самата Русия. Смятам, че това е извънредно значимо поради Русия. Този народ е време да избере кое желае. Ако той бъде отхвърлен отнякъде (б.р. Путин) или нещо се случи, Русия ще продължи да бъде унижена. Освен това Русия ще продължи да живее с това, че е обградена с врагове. Русия би трябвало да реши по какъв начин желае да живее и кой път желае да поеме. Затова считам, че е извънредно значимо самата Русия да смъкна Путин, това е единственият метод, с който те могат да измият този позор ", счита ръководителят на Единна национална партия.

Тя разяснява и детайл от българското общество: " Сега е моментът, в който ние би трябвало да създадем един прорез на обществото и да установим настройките, тъй като аз считам, че ние имаме доста високи равнища на ултра-национализъм, на фашизоидни детайли в България и извънредно висок % на език на омразата. Сега е моментът да изследваме това нещо и да вземем ограничения ".

" Единна национална партия от доста години обясняваме, че службите за сигурност на България не се оправят добре. България е разграден двор! Ние сме в осведомителна война от десетилетия и в този момент берем плодовете - това, което виждаме в обществените мрежи, първите дни голям % радващи се на Путин и на това, че Русия навлязла " да избавя брата си ". Ако Путин желае да избавя руснаците, живеещи в Украйна, по какъв начин ще пусне вакуумни бомби, по какъв начин ще обстрелва жилищните квартали на Харков? Днес в центъра на Харков падна бомба, към този момент стотици са убитите мирни жители. Той (б.р. Путин) не обича никого, той не обича и Русия, той излъга личния си народ ", съобщи Валентина Василева.

" Путин като един към този момент добре развъртян деспот, за него беше най-лесно да направи един подобен спор, както е в Донецк и Луганск, с цел да има " справедлива " причина да навлезе с войските си в Украйна. Каква е истината за Донецк и Луганск - там преди няколко години една група просто окупираха едни административни здания и споделиха, че това са Донецка и Луганска република. Никой в света не ги призна, с изключение на Русия. Една от тезите, която върви във Фейса, стартирана от съветските проксита, е, че 14 000 руснаци са избити в Донецк и Луганск. Няма такова нещо. Ние и целия свят знаем добре доста добре, че там се бият съветски военни, с съветски пари и с съветски оръжия. Те, за тези 7-8 години, дори не можаха да завоюват на своя страна тези територии, те владеят едвам 1/3 от така наречен Донецка и Луганска републики. Ако гледате и клипове, руснаци, рускоговорящи, които живеят на тези територии, те сега се борят с съветската войска. Украйна няма какво да отстъпва, няма на база на какво да го отстъпва ", безапелационна бе Василева.

" Големият боязън на Путин не е НАТО. Огромният боязън на Путин е Евросъюзът, големият боязън на Путин е, че като влезе Украйна в Евросъюза, Русия и съветските жители ще видят незабавно разликата - стандарта на Украйна и развиването на Украйна. Това е огромният му боязън ", счита ръководителят на Единната национална партия.

" Украйна няма да се откаже. И с право. Украйна превъзмогна Гладомора - не можаха да я сложат на колене. Украйна се оправи с Хитлер - не можаха да я сложат на колене. Украинският народ ще стигне до дъно, никой няма да смачка този народ ".

Целия диалог сред Лили Маринкова и Валентина Василева можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР