От вчера е започнало разчистването на терена, където ще се

...
От вчера е започнало разчистването на терена, където ще се
Коментари Харесай

Разчистват терена за големия буферен паркинг в Русе

От през вчерашния ден е почнало разчистването на терена, където ще се построи единият от двата буферни паркинги в Русе

Те ще са предопределени за камионите, на които следва прекосяване през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “. Досега тировете се редяха на опашка на пътното платно и нямаше място, където да изчакват при престой за наложителната им отмора.

Теренът, където ще бъдат построени паркингите, се намират на бул. „ България “.

Договорът за огромния паркинг от 160 дка бе подписан сред общината и компанията „ Тир паркинг Русе “, която завоюва състезанието за построяването му със сумата от 18,2 милиона лв.. Срокът за използването му е 30 години. За втория паркинг, който ще бъде напълно общински, към момента върви процедура по набиране на претенденти.

Дейностите, които са почнали, се правят от строителя, определен от вложителя на огромния частен паркинг. В момента се отстраняват шубраци, нерегламентирани сметища и отпадъци. Почистват се към 80 дка, споделиха от компанията, която работи на терен, съобщи.

Парцелът се приготвя, с цел да може дейностите по създаване на паркинга да стартират незабавно, откакто бъде готово разрешението за градеж. Така няма да се губи време. Срокът за създаване и въвеждане в употреба на паркинга, с който „ Тир Паркинг Русе “ се ангажира, е 165 дни, а срокът за въвеждане в употреба на цялото оборудване – 300 дни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР