От вчера „Булгаргаз“ е с изцяло ново ръководство. . Липсата

...
От вчера „Булгаргаз“ е с изцяло ново ръководство. . Липсата
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Рокадата в „Булгаргаз“ е вътрешен мач в БСП frognews.bg

От през вчерашния ден „ Булгаргаз “ е с напълно ново управление.. Липсата на опит в енергетиката и политическата й биография предизвикаха неодобрение измежду представители на сектора и политици. От Българската газова асоциация обаче показаха опасения за следствията от рокадите.

„ На „ Булгаргаз “ му трябват хора с опит в енергийната търговия. Това е характерна активност. Много е значимо какъв брой си добър в нея. Чудесно, в случай че можем да се договорим непосредствено с производителя за дълготраен контракт, единствено че с тези производители, е най-добре да се договаря за дълготраен интервал. От кого тъкмо се купува няма доста огромно значение. Важното е като се тегли чертата каква е цената “, разяснява още Трайчо Трайков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, в случай че ние загубим този арбитраж, цената, на която купуваме в този момент ще бъде двойно, само че в случай че го спечелим газът ще ни излезе съвсем без пари.

„ Това дали ще спечелим или загубим зависи от дейностите на институциите и от обективната юридическа обстановка “, добави Трайков.

Той твърди, че е бил очевидец на арбитража на АЕЦ „ Белене “ и съветски представители са употребявали изявленията на българските институциите, с цел да може България напълно съзнателно да загуби.

„ Ако служебния кабинет не заплати по метода, по който желае „ Газпром “, ще бъде доста мъчно да наваксаме доставките. Ако газът изцяло спре от Русия, стартира черпене от газохранилищата в цяла Европа и заменяне на газа с други артикули “, заключи Трайков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР