От „Възраждане“ свалихме доверие от това неадекватно и вредно правителство.

...
От „Възраждане“ свалихме доверие от това неадекватно и вредно правителство.
Коментари Харесай

„Възраждане“ свалят доверие от правителството, искат незабавна оставка

От „ Възраждане “ свалихме доверие от това несъответстващо и нездравословно държавно управление. Вярваме, че най-хубавият техен ход е да подадат оставка неотложно. Това се споделя в декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание от депутата на партията Искра Михаилова.

Ето цялостния текст на декларацията:

Вчера европейската комисия още веднъж уведоми държавите-членки, че фирмите могат да продължат да заплащат за съветски газ, без да нарушават глобите на Европейския съюз против Руската Федерация. Санкциите не пречат на фирмите да откриват сметка в избрана банка, в това число „ Газпромбанк “, и могат да заплащат за съветски газ - стига да го вършат във валутата, контрактувана в техните съществуващи контракти.

Оставяме настрани васалното състояние, в което Европейската комисия спуска нареждания към страната ни и Министерски съвет ги гласоподава единомислещо, в това число представителите на Българска социалистическа партия, които другояче държат радикално друга изразителност в общественото пространство, само че поражда различен въпрос - кадърен ли е сякаш българският Министерски съвет даже да схваща тези команди всъщност.

Още когато Газпром разгласи новата скица на разплащане, реакцията на държавното управление беше, че ще остане на общата позиция на Европейския съюз и ще се грижи за общностните ни задължения, колкото и съгласно нас от Възраждане да е изпразнена от наличие тази фраза. А самият министър-председател Петков сподели, че прекъсването на газа е проблем сред Европейския съюз и Газпром и България няма нищо общо.

Новото държавно управление на сякаш смяната хвърли България в безпорядък с поредност от рецесии. След сериозните за българския бизнес месеци с рекордно високите цени на тока, макар че у нас се създава евтина електрическа енергия от Топлоелектрическа централа и АЕЦ, която още веднъж общностните задължения не ни разрешиха да употребяваме, пристигна рецесията с газа, за която ние предупредихме още през февруари. Сега следва и рецесия с петрола.

От 27 април Кирил Петков и министрите му обикалят малките екрани и изясняват, лъжейки без угризения, по какъв начин Русия е спряла доставките на газ за България и то без предизвестие в границите на 24 часа. Изредиха се куп оправдания за какво България отхвърля да отвори сметка в Газпромбанк и да продължи да заплаща във валутата по контракта си и нито едно от тези оправдания не беше нито безапелационно, нито съответно.

И до момента в който европейските компании към този момент подхващат дейности да поддържат газовите си доставки, българското държавно управление договаря покупки на същия този газ, само че през медиатор и на надалеч по-висока цена. Как това е в полза на нас българите остава мистерия.

По данни от Bloomberg към този момент 20 европейски компании имат сметки в Газпромбанк и още толкоз са подали поръчка. Компании като Италианската Eni и ОМV ще преминат към разкриване на сметки в рубли и евро в Газпромбанк, до момента в който Кирил Петков декларира гордо, че няма да се поддадем на този шантаж. До него господин Василев гръмко разгласи, че „ в случай че някой ни разгласи война, би трябвало да е подготвен за нашия ответен удар “.

А ответният удар на тези двама господа е ориентиран не към Русия или който и да е различен, а към българските жители.

Българският народ обеднява с всеки ден:

- Газът е поскъпнал със 138 % за година, а бензинът и дизелът с близо 45%.

- Цената на тока за бизнеса доближи рекордни равнища.

- Повишението на цените на храните е с над 21%, рекордно за последните 14 години.

- Олиото се повиши с 43.6%.

- Хлябът с 23.8%.

- Млечните артикули с 21.2%.

- Зеленчуците с 32.4%.

- Цените в земеделието скочиха с над 70%, от които торовете с рекордните 153%.

- Инфлацията доближава 14.4% съгласно Национален статистически институт.

До момента! Прогнозите са, че до края на годината е допустимо да нарастнат още толкоз.

И до момента в който мъчно разбиращите и възпроизвеждащи смислена тирада сякаш български министри чакат дълготрайните решения за справяне с проблемите да им бъдат издиктувани от Европейска комисия или Съединени американски щати, то може и да не ни остане България.

От Възраждане свалихме доверие от това несъответстващо и нездравословно държавно управление. Вярваме, че най-хубавият техен ход е да подадат оставка неотложно.

Още през днешния ден. А за спасението на България би трябвало да ръководи Възраждане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР