От Възраждане“ ще продължим борбата за запазване на българския лев.

...
От Възраждане“ ще продължим борбата за запазване на българския лев.
Коментари Харесай

„Възраждане“ ще поиска среща с президента за референдума за българския лев

От „ Възраждане “ ще продължим битката за опазване на българския лев. Ще предприемем редица дейности, като желаяме диалог с президента, чиято е отговорността да опази законността и Конституцията, като свика референдума, макар противозаконното решение на Народното събрание. Това сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов във включване онлайн в профила си във Facebook по повод вчерашното решение на Комисията по правни въпроси, която отхвърли предлагането за осъществяване на народен референдум за българския лев.

„ Против " в комисията гласоподаваха от Движение за права и свободи и ПП-ДБ, в поддръжка на провеждането бяха от „ Възраждане ", „ Българска социалистическа партия за България " и „ ИТН ", а ГЕРБ-СДС се въздържаха. Правната комисия излезе със мнението, че не следва да се организира референдум с въпроса: „ Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? “.

„ В Комисията по правни въпроси без причини и единствено с общи приказки беше отритнат референдумът на „ Възраждане “ за опазване на българския лев. В комисията нямаше юридически спор, а в решението ѝ нямаше мотив, който да изяснява за какво се отхвърля референдумът “, уточни Костадинов. По думите му с това решение правото е потъпкано, а народните представители от ПП-ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ са погазили Конституцията.

„ Сега президентът има решаваща роля и избор дали да се съобрази с противозаконното решение или да опази закона “, сподели още водачът на „ Възраждане “. Той разгласи, че партията му ще сезира също Конституционния съд и прокуратурата.

Всички дейности партията ще предприеме, откакто референдумът се гласоподава в пленарна зала, което би трябвало да се случи на следващия ден, добави Костадинов. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР