От Възраждане“ предлагат д-р Любомир Христов за управител на БНБ.

...
От Възраждане“ предлагат д-р Любомир Христов за управител на БНБ.
Коментари Харесай

Любомир Христов е кандидатът на „Възраждане“ за управител на БНБ

От „ Възраждане “ оферират доктор Любомир Христов за шеф на Българска народна банка. Христов е с над 30-годишен опит в областта на банковото дело, има докторска степен по макроикономика. Бил е член на Управителния съвет на Българска народна банка и началник на Централния депозитар.

Пред публицисти Любомир Христов разяснява, че в случай че получи поддръжката на народните представители, счита да работи прецизно, следвайки законите, с цел да остане Българска народна банка „ българска и национална “. По думите му, институцията „ няма потребност от особени разтърсвания и нововъведения “.

Относно референдума за отбрана на българския лев, Христов съобщи, че го поддържа, като го дефинира като доста логичен и значим. Той посочи, че е за въвеждането на еврото у нас, само че би трябвало да би трябвало да стане тогава, когато страната ни е подготвена.

До момента е известно, че ГЕРБ-СДС има намерение да издигне още веднъж актуалният гуверньор на Българска народна банка Димитър Радев. От „ продължаваме смяната – Демократична България “ също оповестиха, че ще излъчат претендент за шеф, само че към момента не са оповестили неговото име.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР