От Възраждане очакват президентът бързо да връчи първия мандат. От

...
От Възраждане очакват президентът бързо да връчи първия мандат. От
Коментари Харесай

Утре продължават консултациите за кабинет при Радев. Какви са очакванията на партиите?

От " Възраждане " чакат президентът бързо да връчи първия мандат. От Движение за права и свободи се виждат в съпротива на този стадий. За Българска социалистическа партия - консултациите са условност.

" След като си е сложил за цел в границите на два дни да организира всичките съвещания, явно е, че ще направи оптимално бързо връчване на мандата, което значи, че не бих се изненадал, в случай че го връчи в събота или още на следващия ден - в края на деня. Хипотетично всичко е допустимо. Виждаме, че той доста бърза. Ние както и в предходното Народно събрание декларирахме готовността си да получим третия мандат и да представим кабинет, единствено че, съгласно мен, президентът няма да го даде на нас ", сподели Костадин Костадинов, ръководител на " Възраждане ".

" Вчера видяхме първото деяние по този начин, че те са много напред. Говоря за ГЕРБ плюс Промяната, които към този момент оформят болшинство в Народно събрание. Засега ние не сме част от това болшинство и към този момент ние сме съпротива ", сподели Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи.

" Формални! Както постоянно и в предходните парламенти тези съвещания не спомогнаха за съгласие сред партиите - просто една официална процедура, която президентът ще извърви също толкоз официално. Някоя от първи или втори мандат насочат покана към нас, незабавно организараме вътрешонпартийното допитване. Ние сме подготвени, несъмнено. Правили сме го и различен път. Смятаме, че по този начин е най-демократично за една партия и ще го проведем в границите на няколко дни, само че едвам откакто получим покана за участите в някакъв формат за държавно управление ", сподели Корнелия Нинова, ръководител на " Българска социалистическа партия за България ".

" Тепърва ще забележим изобщо някой ще беседва ли с нас, ще получим ли покана и по този начин. На процедура сега и ние гледаме в профил процеса и разчитаме огромните партии да се схванат ", сподели Станислав Балабанов, " ИТН ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР