От Възраждане искат изслушване на шефовете на службите на закрито

...
От Възраждане искат изслушване на шефовете на службите на закрито
Коментари Харесай

Възраждане иска изслушване на шефовете на службите на закрито заседание

От " Възраждане " желаят чуване на шефовете на службите на закрито съвещание поради информация за напън от посолство на друга страна, в резултат на което е спряно досъдебното произвеждане срещу Весела Чернева.

Получихме тревожната информация, че след оказан напън от непознато посолство прокуратурата е спряла досъдебното произвеждане против Весела Чернева.  Това съобщи Ангел Георгиев от " Възраждане " от парламентарната естрада.

В края на месец май тази година на изключително съвещание на Народното събрание, на което бяха изслушани шефовете на службите за сигурност поради изнесената информация на записа на Политическа партия, в който непосредствено се споделя, че бъдещите ръководители на службите са съгласувани с посолството и утвърдени от посолствата на други страни, шефът на ДАНС съобщи, че кабинетът " Петков " не е защитавал националния интерес и засяга дейностите на съветничката на Кирил Петков по външна политика Весела Чернева, добави той.

" Според изнесената информация тя е провеждала лична политика с РСМ, без да съгласува това с министъра на външните работи по това време. Чернева е издала на Скопие българската позиция по присъединението на РСМ към Европейски Съюз, което е класифицирана информация " , добави Георгиев.

" Смятаме, че следва да има закрито съвещание в Народно събрание, на което да бъдат извикани шефовете на службите за сигурност, вицепремиерът, министърът на външните работи, министър-председателят Денков и да бъдат дадени пояснения по въпроса ", разясни той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР