От въвеждането на новите правила за аеродинамиката във Формула 1

...
От въвеждането на новите правила за аеродинамиката във Формула 1
Коментари Харесай

Доменикали: Новите фенове на Формула 1 няма проблем с доминацията на Ред Бул

От въвеждането на новите правила за аеродинамиката във Формула 1 при започване на 2022 година тимът на Ред Бул е безапелационният доминат в спорта.

За 25 спортни уикенд от въвеждането на новите правила „ биковете “ имат общо 20 победа в съществени съревнование плюс два триумфа в три спринта. Останалите пет старта бяха извоювани от отборите на Ферари и Мерцедес, които има надлежно четири и една победи.
 Еди Джордан: Тото Волф би трябвало да поеме отговорност Еди Джордан: Тото Волф би трябвало да поеме отговорност
Според основния изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали тази безапелационна доминация на Ред Бул не е нещо, което да съставлява проблем за най-новите почитатели на спорта. По думите на италианеца съществуването на един доминантен отбор оказва по-голяма въздействие върху по-старите последователи на спорта. Тойа също по този начин акцентира, че в случай че има един отбор, който печели повече това се дължи на по-добрата работа, която е свършена от неговите дизайнери, инженери и водачи.
 Гасли: Ние сме в ничия земя Гасли: Ние сме в ничия земя
„ Първо, в случай че един тим е по-бърз от другите аз го приветствам, тъй като той е приключил по-добра работа от другите. Ако погледнете другите тимове ще видите, че разликите сред тях не са огромни. Аз съм убеден, че с съществуването на таван на бюджетите цялата обстановка ще еволюира в една удобна посока и конкуренцията ще стане по-голяма.

„ Но има още нещо, което е забавно да се означи. На новите пазари, на които имаме доста нови почитатели се вижда, че съществуването на един доминатор не е толкоз отрицателно. По-скоро това въздейства повече на по-старите и отдадени почитатели, които губят интерес, в случай че единствено един тим печели. Но за новите пазари и почитатели това не е от такова значение.

„ За нас е значимо, защото ние желаеме да предоставим едно конкурентно зрелище. Просто се вижда, че в пазарите, на които занапред навлизаме, това не е от чак толкоз огромно значение. Това е един доста забавен факт, който желаех да ви споделя “, съобщи Доменикали.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР