От Вашингтон определиха снощния телефонен разговор между американския президент Джо

...
От Вашингтон определиха снощния телефонен разговор между американския президент Джо
Коментари Харесай

Путин и Байдън си отправиха взаимни предупреждения

От Вашингтон дефинираха снощния телефонен диалог сред американския президент Джо Байдън и съветския държавен глава Владимир Путин като " сериозен и всъщност ". Разговорът беше втори за последния месец поради напрежението по руско-украинската граница.

Байдън " даде да се разбере, че Съединени американски щати и съдружниците им ще работят уверено, в случай че Русия извърши инвазия на Украйна ", каза говорителката на Белия дом Джен Саки. А съветският президент е предизвестил, че нови наказания против Москва биха били „ колосална неточност “ и биха довели до цялостен раздор в връзките сред двете страни.

Въпреки предизвестията, международните водачи показаха и прочут оптимизъм, че идните дипломатически разисквания ще спомогнат за понижаване на напрежението.

Разговорът е траял 50 минути. Байдън е подчертал, че прогрес в разговора може да има само в атмосфера на деескалация на напрежението. А Путин е останал удовлетворен, като диалогът е бил фокусиран върху настояването на Москва за предоставяне на гаранции от Запада в областта на сигурността.

Представители на Вашингтон и Москва ще се срещнат в Женева идващия месец.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР