От VAG планират да модифицират още модели на Seat, Skoda,

...
От VAG планират да модифицират още модели на Seat, Skoda,
Коментари Харесай

VAG изтегля общо 4 млн. дизелови автомобили

От VAG възнамеряват да модифицират още модели на Seat, Skoda, Audi и VW, заяви осведомителното издание „ Шпигел “. Засегнати са спомагателни 650 000 коли. Подобно на оповестените до момента акции, повода е несъразмерното обособяване на азотни оксиди от дизеловите мотори. Модификациите ще се изразят в възобновяване на софтуера и ще бъдат безвъзмездни за притежателите на колите.

„ Концернът желае да усъвършенства 4 милиона транспортни средства, като по този метод цели да понижи доста нездравословните излъчвания, създадени от дизеловите им мотори “, съобщи в четвъртък шефът на Volkswagen Матиас Мюлер. В тези 4 милиона влизат в началото оповестените за евакуиране 2.5 милиона коли, както и обявените предходната седмица 850 000 коли на Audi с шест- и осемцилиндрови дизелови мотори.

Мюлер добави, че от Волфсбург желаят да допринесат за триумфа на срещата за дизеловия скандал на 2-ри август. На по този начин наречения „ Национален дизелов конгрес “ в Берлин ще се срещнат водещите фигури на всички немски автопроизводители и министър-председателите на 16-те федерални провинции на Германия.

Ще бъдат разисквани ограничения, които да доведат до понижаване на замърсяването на въздуха от дизеловите коли. Германските концерни се надяват да избегнат възбраната за придвижване посредством подхванатата от тях акция за модифициране на транспортни средства, които отделят наднормено количество азотни оксиди. Поради същата причина Daimler разгласи, че възнамерява да надгради софтуера на близо 3 милиона коли.

Въпреки подобренията обаче немският министър на екологията Барбара Хендрикс не изключва възбраната за придвижване на дизеловите коли като опция. „ В случай, че граничните стойности са прекрачени, ще би трябвало да предприемем радикалната мярка “, добави тя преди визитата си във VW през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР