СНИМКИ AP: Традиционният есенен панаир внася цвят и радост в ежедневието на бедните в Румъния

...
От ВАДИМ ГИРДА Associated Press и ANDREEA ALEXANDRU Associated Press
Коментари Харесай

От ВАДИМ ГИРДА Associated Press и ANDREEA ALEXANDRU Associated Press 20 септември 2023 г., 00:24 ч. Пандемията от коронавирус през 2020 г. и 2021 г.

Панаирът близо до централния град Титу, северозападно от столицата Букурещ, съществува от близо 200 години — свидетелство за важността му за общността.

И въпреки че много се е променило от 19 век насам, когато есенните панаири като панаира на Титу са били единствените публични събития в селските райони на Румъния, целта на традицията — обединяване на местната общност — остава същата .

През уикенда посетителите се стекоха на панаирното място, разположено в полето в малкото селце Hagioaica извън Титу, жадни за забавление - усмихнати деца стискаха играчки, мъже се въртяха на въртележки и се смесваха семейства.

Оглушителна музика гърмяше от панаирното място, докато светлините на увеселителния парк мигаха, рисувайки усмивки по лицата на хората.

Въртележки, предлагащи вози с пиратски кораби, бели коне или огромни тикви; Децата с широко отворени очи се потопиха в свят на въображение и игра, докато яздеха в кръг.

Съкрушено, момченце заспа в ръцете на майка си. По-големите деца обаче не биха пропуснали нищо, от балони на Спайдърмен до огромни надути детски площадки.

Обикновено имаше и пробиващи топки за тестване на силата или стрелба по мишени за спечелване на плюшени животни.

За мнозина панаирът беше шанс да спечелят и спестят пари - някои жители поставиха сергии за продажба на играчки и други стоки, докато други се запасиха със зеленчуци и други домакински артикули за предстоящата зима.

< p class="Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv">Въпреки че цените са по-ниски, отколкото в магазините, посетителите на панаира казаха, че са се увеличили след пандемията и началото на войната в Украйна, един от съседите на Румъния.

Страна-членка на Европейския съюз, Румъния измина дълъг път в стимулирането на икономиката си в сравнение с постсъветската преходна ера, но много от нейните 19 милиона души все още се борят да свързват двата края.

___

Авторът на Associated Press Йована Геч в Белград, Сърбия, допринесе за този доклад.

___

Следвайте визуалната журналистика на AP:

Instagram: https://www.instagram.com/apnews

AP изображения в Twitter: http://twitter.com/ AP_Images

Блог за изображения на AP: http://apimagesblog.com/

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР