От утре започват туристическите пътувания до острова Света Анастасия. Островът

...
От утре започват туристическите пътувания до острова Света Анастасия. Островът
Коментари Харесай

Започват туристическите пътувания до острова Света Анастасия

От на следващия ден стартират туристическите пътувания до острова Света Анастасия. Островът ще бъде наличен при избрани ограничения за сигурност. Това оповестиха от пресслужбата на Община Бургас. От там разясниха, че по отношение на изключителното състояние ще бъдат въведени избрани ограничавания. Музеят ще остане затворен. Достъпни за гостите ще бъдат откритите пространства и църквата "Успение Богородично ". При избрани ограничавания ще действа кафенето и ресторанта.

На 8 май кораба "Анастасия " ще отплава за първия си курс в 10:00 часа от "Магазия 1 " в региона на Морска гара. Престоят на острова ще е два астрономически часа.

На този стадий общинският катамаран "Анастасия " ще плава с стеснен потенциал на пасажерите с оглед съблюдаване на целесъобразната отдалеченост от 2 метра и с цел да се предотврати скупчване на доста хора. Носенето на маски от пасажерите в закрити пространства остава наложително.

От пресцентъра на общината осведомиха, че билети за пътешестване ще се закупуват на гише от Туристическия информативен център, който се намира във фоайето на "Магазия 1 ". Необходимо е да се планува задоволително време, защото, с цел да се избегне скупчване на хора ще бъде въведен пропускателен режим и ограничавания за влизане на броя хора.

Цените за пътешестване с кораба "Анастасия " до края на месец май са: общоприет билет - 12,00 лева; за възпитаници и пенсионери - 9,00 лева; за деца от 3 до 7 ненавършени години - 3,00 лв.. Децата до 3 години и хората с увреждания ще пътуват гратис.
Вторият курс до острова на следващия ден е очакван за 13,30 часа.

Хотелската част на острова ще действа за посетители при наложителна предварителна резервация и при съблюдаване на строги хигиенични ограничения.

С оглед актуалното състояние сме подхванали редица дейности по повод дезинфекцията и хигиената на всички налични места и пространства на острова и кораба. Ще се прави цялостна стерилизация на същите преди и след всеки курс на кораба. На разположение на гостите ще бъдат дезинфектанти, маски и ръкавици за еднократна приложимост, сподели кметът Димитър Николов.
Носенето на защитни маски остава наложително за всички в закрити пространства. Въпреки че, на острова има задоволително намерено пространство за разходка, екипът предлага да се съблюдава нужната отдалеченост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР