От утре започва се връща възможността за лекарите да изписват

...
От утре започва се връща възможността за лекарите да изписват
Коментари Харесай

От утре лекарите ще могат да изписват антибиотици с хартиена рецепта

От на следващия ден стартира се връща опцията за лекарите да изписват антибиотици и на хартиена рецепта. Промените, препоръчани от здравното министерство преди месец, ще бъдат оповестени в Държавен вестник , заяви „ NOVA “.

Мярката е краткотрайна и ще продължи до 1 април идната година, според проекта на измененията. Този интервал е предопределен да реши проблемите, свързани с издаването на електронни предписания , които породиха преди два месеца и засягат както лекарите, стоматолозите, по този начин и незабавните медици , които дават услуги на място.

Пенка Георгиева от пациентски организации „ Заедно с теб “ предлага опазване на опцията за издаване на хартиена рецепта в избрани случаи . Тя разяснява, че поддържа въвеждането на електронни предписания, само че упорства за опазване на опцията за хартиена рецепта при положение на проблеми с издаването на електронна.

С хартиена рецепта няма да се изписват антидиабетични медикаменти , които от средата на октомври се предписват единствено електронно . Важно е да се означи, че рецептите, издадени преди въведенето на това предписание, остават годни за интервал от 6 месеца.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР