От утре започва първата гореща вълна в страната с температури

...
От утре започва първата гореща вълна в страната с температури
Коментари Харесай

За утре е обявен код „жълто“ за опасни горещини в 19 области на страната

От на следващия ден стартира първата гореща вълна в страната с температури над 35 градуса за 19 области. Как да се предпазим от рисковите температури - ще ни опише Йоана Георгиева.

 

Жълт код за рискови горещини от на следващия ден в 19 области на страната афишират от Института по метеорология и хидрология. Температурите ще скочат над 35 градуса тук-там, а метеоролозите предизвестяват, че термометрите ще скачат занапред и тази седмица се чакат температури от 40 градуса. Обичайно се очакват най-високи да са температурите в Пазарджишкото поле, Сандански  Пловдив, Хасково и централната част на Дунавската низина. 

За да се предпазите от рисковите температури, ще ви споделим част от препоръките на проф. Димитър Раев шеф на клиниката по вътрешни заболявания в Университетската болница „ Св. Анна “ особено за Euronews България. Той предлага п ри високи температури да се пие чаша вода на всеки час, като по-добър вид са соковете или течните храни, защото те забавят прекосяването на вода от храносмилателната система в кръвния поток .

Професорът предизвестява, че алкохолните и кофеиновите питиета усилват дехидратацията . Придържайте се към по-малки хранения, които не претрупват стомаха. Физическата интензивност да се упражнява в по-хладните часове на денонощието заран и вечер. Взимането на леден душ или охлаждането на въздуха с климатик също са способи да преборим топлината.

Високи температури регистрираха термометрите в съвсем цяла Европа. Тази седмица се чака най-топлата и продължителна гореща вълна през това лято. Според специалистите казусът ще се задълбочава поради изменението на климата.

 

Подробностите вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР