От утре във всички държави-членки на Европейския съюз влизат в

...
От утре във всички държави-членки на Европейския съюз влизат в
Коментари Харесай

Влизат в сила крути мерки за защита на личните данни

От на следващия ден във всички държави-членки на Европейския съюз влизат в действие нови, по-строги правила за отбрана на персоналните данни. Новият правилник визира администрацията, бизнеса и всички организации и сдружения, които събират, съхраняват, обработват или употребяват персоналните ни данни.
Общият европейски правилник, който влиза в действие на следващия ден, е най-строгият законодателен акт, създаван в миналото, за надзор върху персоналните данни. Той визира всяка информация, споделена от нас като име, адрес, ЕНГ, телефон, имейл, само че IP-адрес на компютъра ни, данни за здравословното ни положение или религиозна ни принадлежност.

Всеки уебсайт, компания или организация би трябвало да може да подсигурява, че персоналните ни данни, които събира и съхранява, са надеждно предпазени и няма да бъдат употребявани за други цели. А ние имаме право на непрекъснат достъп до тях, можем да си поправяме, пренасяме или даже изтриваме - така наречен право да бъдем забравени. В България органът, който ще управлява спазването на регламента и към който може да се обръщаме с тъжби е Комисията за отбрана на персоналните данни. Фирми и организации, които не съблюдават новите правила рискуват санкции до 20 милиона евро или до четири % от световния им годишен оборот.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР