От утре в Гърция вече ще има заведения само за

...
От утре в Гърция вече ще има заведения само за
Коментари Харесай

Протести в Гърция срещу решението да се допускат само ваксинирани в заведенията

От на следващия ден в Гърция към този момент ще има заведения единствено за имунизирани. „ Ще банкрутираме с тези ограничения ", разясняват ресторантьорите.

На пристанищата през днешния ден още веднъж има опашки. Изисква се пасажерите да са на врата два часа преди тръгване.

Заведенията, които имат единствено закрити зали отварят, само че единствено за имунизирани. Според ръководителят на съюза на ресторантьорите Йоргос Курасис 22% от всички заведения в Гърция не имат отворени места.

Сега те ще работят и с доста стеснен брой клиенти - единствено имунизираните. Много от хората, които са в този отрасъл от години споделят пред медиите, че надали ще доближат и 30% от оборота в предходни години, а разноските се усилват. Някои даже споделят, че няма да устоят и един сезон и ще банкрутират.

В рискова за бизнеса конюнктура са и притежателите на нощни заведения и нощни питейни заведения навън, които към този момент работят с стеснен брой клиенти, които би трябвало да са седнали и с маски.

Правителството наложително вкара ограничаващи антивирус ограничения и то по средата на туристическия сезон, заради внезапен скок на броя на инфектираните в страната. Днес управляващите показват като сериозни региони област Атика, Крит, Корфу, Санторини и Миконос.

Поради щателните инспекции на документи и документи за здравен статус още веднъж има опашки по пристанищата.

Властите приканват всички пътуващи с фериботи да са на пристанището два часа преди тръгване на кораба.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР