От утре в Гърция отварят моловете и всички търговски обекти,

...
От утре в Гърция отварят моловете и всички търговски обекти,
Коментари Харесай

Моловете и всички търговски обекти в Гърция отварят от утре

От на следващия ден в Гърция отварят моловете и всички търговски обекти, които бяха затворени повече от два месеца поради наложената строга карантина. В същото време в страната стартира всеобщото имунизиране против ковид на възрастните хора.

Успешно стартира всеобщата имунизация в Гърция, оповестяват от министерството на опазването на здравето. Приоритет имат възрастните хора над 85 години, които всеобщо се ваксинират против Covid-19. За дребните острови, където няма лечебни заведения изпратиха военни екипи с лекари, които имунизират възрастните.

Забавянето на доставките на имунизацията във всички европейски страни няма да се отрази на проекта за слагане на втората доза в Гърция, подсигурява здравният министър. Осигурени са за Гърция 25 милиона ваксини, съобщи в Народното събрание министър председателят Кириакос Мицотакис.

Поради усъвършенствана епидемиологична конюнктура държавното управление взе решение от на следващия ден да отворят комерсиалните магазини и моловете. След 83 дни на цялостна карантина магазините се приготвят да одобряват клиенти от на следващия ден, като оферират артикули на сезонно понижение. Броят на клиентите се дефинира от квадратурата на комерсиалната повърхност.

Запазват се огромна част от ограниченията, като вечерен час, възбрана за овакантяване на региона по местоживеене, изпращане на телефонно известие за повода за излизане от вкъщи.

Властите в Гърция предизвестяват, че в случай че се усили внезапно броят на инфектираните още веднъж ще се вкара национална карантина.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР