От утре шведските власти започват да разпространяват брошура с инструкции

...
От утре шведските власти започват да разпространяват брошура с инструкции
Коментари Харесай

В Швеция започват да разпространяват брошура с инструкции в случай на война, природно бедствие или кибератака

От на следващия ден шведските управляващи стартират да популяризират листовка с указания при положение на война, естествено злополучие или хакерска атака. До 3 юни близо 5 милиона семейства ще получат книжката по пощата. Подобен справочник за финален път е издаван през 1961 година.

При липса на вода, храна и връзки помощ на първо време ще има за най-нуждаещите се, другите би трябвало известно време да се оправят сами – предизвестява и брошурата. Тя изброява артикули за запасяване, места за укриване, а също и по какъв начин да се противостои на подправена информация – да се прави оценка източникът и дали показва мнение, или обстоятелства, осведоми Българска национална телевизия.

Осъвременени са катастрофичните сюжети – срив на IT системите, произшествия другаде в света, климатични промени, война. Шведските управляващи не са склонни да потвърдят тълкуването в западни медии, че в основата са опасенията от спор с Русия.

“Мисля, че това е неверен ъгъл, забелязахме, че задграничните публицисти избират тъкмо него. Подчертаваме ясно, че става дума по-скоро за изключителни обстановки в сравнение с война”, съобщи Дан Елиасон от Шведската гражданска организация за изключителни обстановки.

Всеки на възраст от 16 до 70 може да бъде извикан да оказва помощ по разнообразни способи при война или опасност от война, припомня наръчникът и акцентира, че при нахлуване всяка информация за завършек на съпротивата ще е подправена.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР