От утре продължава умъртвяването на животни в засегнатите от чумата

...
От утре продължава умъртвяването на животни в засегнатите от чумата
Коментари Харесай

​От утре продължава умъртвяването на животни в засегнатите от чумата стада

От на следващия ден продължава умъртвяването на животни в засегнатите от чумата стада в Ямболска област. Това решение на Оперативния щаб разгласи вътрешният министър Валентин Радев. Налага се цялостен надзор на влизащите и излизащите от трите обитаеми места със наранени от заболяването животни.


Засилва се и граничният надзор на влаковете и плавателните съдове, идващи от Турция, където има доста огнища на чума по овцете и козите. Живата защита по цялата сухопътна вадичка също ще бъде засилена.

От север пък се популяризира чума по свинете. По тази причина стартира незабавно създаване на телена ограда по сухопътната граница с Румъния, с цел да не се допусне прекосяването на диви свине на наша територия, защото те могат да са приносители на болестта.
Атанас Добрев, зам.-министър на земеделието, храните и горите: Еврокомисарят разгласи, изключително - румънската част, която е към нас, последното огнище по Африканска чума по свинете е установено до Костанца, което към този момент е много покрай България - на 60 км. И за това ние подхващаме някои превантивни ограничения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР