От утре по линиии 63 и 66 до Витоша ще

...
От утре по линиии 63 и 66 до Витоша ще
Коментари Харесай

Само нови автобуси ще се качват на Витоша от утре

От на следващия ден по линиии 63 и 66 до Витоша ще се движат единствено актуализирани рейсове, Евро 6, подобаващи за придвижване в планински условия. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Миналата година бяха пуснати 10 реновирани рейса, с тези стават 15 и могат да покрият напълно двете линии.

Работи се интензивно да се усъвършенства достъпа до планината. Освен обновените рейсове, към този момент трета година работи и програмата за актуализирани електрически колела.

Има и колонка за зареждане на електрически коли. Целта е да се дадат оптимално доста други възможности за екологично пътешестване към планината, уточни Йорданка Фандъкова.

Тези рейсове бяха купени от Столичния автотранспорт със средства от общинския бюджет. Отпуснати са 1,2 млн. лв., с цел да може да се завърши програмата за възобновяване на рейсовете за Витоша, посочи тя.

Това са полутуристически рейсове и разрешават носенето на багаж - ски, раници - всичко, с което туристите са оборудвани. Работи се по въпроса да има рейсове, в които жителите да могат да транспортират своите колела до Витоша.

Местата са 55 седящи и 21 правостоящи, само първите седалки няма да могат да се употребяват до привършване на епидемиологичната конюнктура.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР