От утре по Черноморието започват да работят допълнителни екипи на

...
От утре по Черноморието започват да работят допълнителни екипи на
Коментари Харесай

В края на сезона пращат допълнителни екипи на Спешна помощ по Черноморието

От на следващия ден по Черноморието стартират да работят спомагателни екипи на Спешна помощ. В Приморско, Слънчев бряг и Златни пясъци до края на сезона ще бъдат обезпечени коли за спешна помощ с по два дежурни медицински екипи, съобщи БГНЕС.

Днес следобяд се чака да дойде колата за спешна помощ в Приморско, която ще остане до края на сезона. В момента туристите, които тук надвишават 100 000, се обслужват единствено от един незабавен екип от водач и фелдшер.

„ На територията на Приморско действа изнесен екип на Спешна здравна помощ. Това значи, че когато има сигнал на територията освен на община Приморско, а и на Царево и Созопол, от 112 екипът получава предписание и потегля. И тази врата остава затворена, заключена. Няма здравно лице, което на място да посрещне човек, който има потребност от незабавна помощ ”, съобщи кметът на Приморско Димитър Германов.

В Спешния център в Приморско, където работи един екип, не имат вяра, че ще има спомагателна кола за спешна помощ.

„ Помислих, че сътрудниците се майтапят сутринта, в действителност не повярвах! В последна сметка не виждам в този момент какъв е смисълът, защото сезонът свърши, това трябваше да го създадат края на май ”, съобщи за БГНЕС фелдшер Иванов.

„ Средно дневно с колата за спешна помощ минаваме от 300 до 500 км., като адреси са от 15 до 20. Най-близкото разстояние до лечебните заведения в Бургас е 50-60 км. 12-часово дежурство, пет смени, до Бургас и назад два часа и в случай че за два часа някой тук може да се оправи със 100 000 население в Приморско да заповяда ”, съобщи водачът на кола за спешна помощ Янко Янакиев.

Според кмета на Приморско това е краткотрайно решение на казуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР