От утре отговорността за съставяне на кабинет е на БСПТова

...
От утре отговорността за съставяне на кабинет е на БСПТова
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: От утре отговорността за съставяне на кабинет е на БСП

От на следващия ден отговорността за сформиране на кабинет е на Българска социалистическа партия

Това сподели в предаването "На фокус " с Лора Крумова по Антоанета Цонева от „ Демократична България “. По думите ѝ в този момент Българска социалистическа партия ще би трябвало да препотвърдят своите поръчки, че ще бъде излъчен министър председател от най-голямата политическата партия и че ще употребяват програмата, формирана от трите обединения за първия изследователски мандат.

Цонева не е била сюрпризирана от известието, че той ще се връчи на Българска социалистическа партия. „ Вариантите бяха или ние, или Българска социалистическа партия. От този миг нататък нашата позиция е, че ние оставаме в режим на разговор с обединенията, с които бяхме в коалиция до момента”, уточни тя.

По думите ѝ третият мандат е спешен и не е подходящо да се задълбава в разграничителните линии. "Стилът на тези договаряния, изходните точки, изискванията, предусловията - оттук насетне всичко е в ръцете на мандатоносителя Българска социалистическа партия по какъв начин ще съумеят да разпрострат тази колода от разнообразни благоприятни условия, тъй че да реализират единодушие, което да сътвори структура за кабинет, който да ръководи България в този доста спешен миг. И в случай че ние споделяме от Демократична България, че е доста значимо да има ръководство, то е, тъй като то би трябвало да отговори на рецесията ".

„ Премиерът, изискванията, програмата и времевата рамка оттук насетне би трябвало да бъдат сложени на масата от мандатоносителя”, добави Цонева. И акцентира, че съгласно Демократична България е подходящо да се търси ръководство до началото на 2024-та. „ За нас като политическа мощ е значима да се случи дълбоката евроинтеграция на България – приемане на еврото и влизане в Шенген”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР