От утре единствено БНТ ще излъчва брифингите от сградата на

...
От утре единствено БНТ ще излъчва брифингите от сградата на
Коментари Харесай

От утре само БНТ излъчва брифингите от Министерския съвет

От на следващия ден само Българска национална телевизия ще излъчва брифингите от постройката на държавното управление. Това се споделя в писмо от държавната пресслужба до основните редактори на българските и непознатите медии. Ето цялостния му текст:
До основните редактори на средствата за всеобща информация
Уважаеми госпожи и господа,
Във връзка с въведеното изключително състояние в Република България от 13 март 2020 година и предвид на рекомендациите на Националния действен щаб за ограничение на скупчването на хора на едно място и обезпечаването на обществена отдалеченост на обществени места, Правителствената осведомителна работа организира диалог с генералния шеф на Българската национална телевизия Емил Кошлуков. В разследване на диалога беше реализирано съглашение Българската национална телевизия да излъчва в действително време сигнал от всички брифинги в Министерския съвет и да дава този сигнал за свободно прилагане на всички останали медии в Република България посредством спътник и в HD формат. За представителите на интернет основаните медии Българска национална телевизия ще излъчва брифингите на уеб страницата си и стрийминг сигналът ще може да бъде прихващан от платформата на ЕВРОЛИНК. Освен това представителите на организациите ще могат да продължат да излъчват онлайн през телефони, а – на радиата през диктофони.
С разкриването на тази опция се обръщаме с предложение към всички представители на медиите да се обединим към модел на работа, при който на брифингите в Министерския съвет да идват единствено кореспонденти от всички медии, които да имат опция да задават своите въпроси към съответните представители на управляващите, които вземат участие в брифингите.
Правителствената осведомителна работа и публичната телевизия ще осигурим техническа опция за посочения модел на работа от на следващия ден – 17.03.2020 година Допълнително ще съобщим и нужните механически параметри.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР