От утре до края на месеца в страната се провежда

...
От утре до края на месеца в страната се провежда
Коментари Харесай

Много важно за всички шофьори! Ето откога започват да глобяват, ако не сте си сложили зимните гуми!

От на следващия ден до края на месеца в страната се организира Акция " Зима ". До 7 ноември няма да се постановат наказания, изясни за БНР ръководителят на Съюза на българските автомобилисти Емил Панчев:

" Акцията цели да осведоми водачите, че настава зимата. Дори не би трябвало да чакаме снега и би трябвало да знаем, че единствено като падне температурата много, незабавно гумите стават по-твърди летните, и се удължава спирачния път. През месец ноември в един интервал, като мине профилактичната част, контролните органи стартират да ревизират и надлежно да санкционират тези водачи, които не са подготвени за зимата ", сподели той.

Акция " Зима " ще се организира на 3 стадия.

Първият се споделя " Безопасно пътно транспортно средство " и е от 1 до 10 ноември, разгласи началникът на Пътна полиция Калоян Драганов. В него ще се ревизират за светлини и отразителни жилетки колела и каруци. Ще се следи и за съблюдаване на въведените ограничавания за тротинетки.

" Пешеходци, пасажери и водачи за приемливост " е вторият стадий, който е от 11 до 20 ноември. Акцентът е подложен върху държанието на пешеходци и на водачи, които не им дават преимущество на пешеходни пътеки. Паралелно до 15 декември ще има и превантивна акция " Пресичаме безвредно ", което ще е в учебните заведения и детските градини в страната.

От 21 ноември до края на акцията е третият стадий, кръстен " Безопасно шофиране през зимата ". В него ще се следи за редовност на колите, ще се ревизират и техните фарове. Задължително е те да са включени и денем.

В рамките на Акция " Зима " се организират безвъзмездни прегледи на колите, в това число за положението на фаровете и чистачките им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР