От утре до 3 януари в цялата страна ще има

...
От утре до 3 януари в цялата страна ще има
Коментари Харесай

Голямото пътуване за празниците: Повече полицаи и няколкостотин камери на пътя

От на следващия ден до 3 януари в цялата страна ще има повече пътни служители на реда, с цел да подкрепят придвижването, сподели на конференция Мария Ботева от националната полиция. Тя уточни, че задачата е да няма тапи или произшествия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Към курортите и граничните пунктове се чака засилен трафик, уточни Ботева. През почивните дни продължава и обичайна контролна активност. Униформените ще наблюдават за нарушавания на скоростта, приложимост на алкохол и опиати. Няколкостотин камери и устройства за тестване против алкохол и опиати ще бъдат изкарани на пътя.

 Снимка: БТА

Пътните служители на реда ще наблюдават и за неправилни маневри или каране в спешната лента.

Миналата година в дните към празниците са формирани над 40 000 документа за нарушавания. По пътищата са станали близо 180 произшествия. 18 души са починали. Основната причина е неправилна реакция от страна на лидера.

Емил Ангелов от дирекцията по надзор на общоопасните средства уточни, че стартират засилени ограничения при пиротехниката. Ще има надзор по продажбите и възбрана за потребление на пиротехника на публични места. Най-често пострадвания от пиратки стават след приложимост на алкохол. Първи резултати от инспекциите тази година се чакат след Коледа. Около коледните празници предходната година са открити 22 нарушавания. Наказанията по закон са от 500 до 2000 лв..

 Снимка: БТА

Петър Димитров от столичната полиция уточни, че ще има повече служители на реда към молове, авто и жп гари, градинки и паркове. Стриктно ще се следи продажбата на пиротехника, както и колите, извършващи инкасова активност.

 Снимка: БТА

Близо 1800 обекта са тествани от пожарникари преди празниците, оповестиха още от Министерство на вътрешните работи, представени от Българска телеграфна агенция.

В 313 обекта са открити нарушавания - изчезнали документи, липса на евакуационно осветяване или други. Съставени са 19 акта. В няколко града ще има изнесени екипи на наряди.

Росен Белишки от престъпната полиция уточни, че взрив на кражбите няма, само че означи, че отварянето на елементарни патрони на брави и необезопасената дограма са най-лесни за навлизане от страна на крадците. Здрава железна врата и секретни патрони, блокировка на дограмата покачват сигурността, сподели Белишки.

 Снимка: БТА

Крадците се интересуват по кое време притежателите няма да са в жилището, какви полезности има вътре, изясни той и прозова всички да бъдат деликатни тук-там с доста хора, с цел да не станат жертва на джебчийска кражба, показаха от полицията.

По време на празниците ще има и планувани акции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР