От утре до 18 февруари влизат в сила допълнителни противоепидемични

...
От утре до 18 февруари влизат в сила допълнителни противоепидемични
Коментари Харесай

Затягат мерките срещу COVID-19 в Пазарджишко

От на следващия ден до 18 февруари влизат в действие спомагателни противоепидемични ограничения в Пазарджишка област. Те са разисквани и признати на днешното съвещание на Областния действен щаб за битка с COVID-19, свикано от регионалния шеф Иван Васев. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

В района се регистрира внезапно повишаване на броя на позитивните проби за ковид , усилва се и броят на хоспитализациите. До през днешния ден в болничните заведения са заети 72 % от лечебните кревати и 74 на 100 от интензивните. Заболеваемостта за 14 дни е 1386,39 на 100 хиляди души.

Със заповед на шефа на РЗИ-Пазарджик, съгласувана с основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев , се вкарва ограничаване до 50 % на брой лица на работната повърхност в заведенията за хранене и развлечения, с условие на зелен документ.

Игрални зали, казина и заведения за хранене и развлечения ще бъдат с работно време от 6:00 до 22:00, а за посетителите още веднъж ще се изисква зелен документ.

Преустановява се провеждането на закрито на всички всеобщи мероприятия като музикални и други фестивали, събори и фолклорни начинания.



Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и действия, екскурзии, спортни празници и други, проведени от учебните заведения за всички възрастови групи. Изключение се позволява единствено за присъствено осъществяване на регионалните кръгове на национални олимпиади или надпревари, при съблюдаване на посочени в заповедта условия.

Забраняват се още п рисъствените групови занятия с деца в езиковите центрове, просветителните центрове и други обучителни школи, визитите на малолетни в търговски центрове вид МОЛ, кина, заведения за хранене, кафенета и други без компаньон.

От седми февруари присъствено в Пазарджишка област ще се образоват учениците от първи до четвърти клас. Останалите паралелки от 5 до 12 клас ще преминат на ежеседмична ротация за присъствено образование. Изключение се позволява за маломерни или слети паралелки и когато паралелката е единствена за съответния випуск.

Данните от РЗИ демонстрират, че до през днешния ден общият брой дейни Коронавирус пациенти е 2 378, измежду тях са 189 деца на възраст до 18 години . Осем от децата са настанени в лечебни заведения. Заболели са 60 учители и 38 медицински лица. Общият брой приети в болница пациенти са 240, а останалите 2 138 са на домашно лекуване.

В Пазарджишка област досега са сложени 113 621 ваксини, 53 748 души са със приключен имунизационен статус, а на 17 522 лица е сложена бустерна доза.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР