От утре до 17 август 2023 г. (включително) се забранява

...
От утре до 17 август 2023 г. (включително) се забранява
Коментари Харесай

Нови промени в движението заради изграждането на метростанции в София

От на следващия ден до 17 август 2023 година (включително) се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по южното пътно платно на бул. " Владимир Вазов " сред ул. " Резбарска " и ул. " Бесарабия ", като придвижването ще се прави в двете посоки в северното пътно платно на бул. " Владимир Вазов " в посочения сектор.

За същия интервал от време рейсовете от линия № 100 (в посока Пътностроителна техника) ще се движат по маршрута до кръстовище бул. " Владимир Вазов " - ул. " Витиня ", наляво по източното пътно платно на ул. " Витиня " до крайна/начална спирка с код 6333 " Пътностроителна техника-временна ", наляво по западното пътно платно на ул. " Витиня " и по маршрута в посока кв. " Бенковски ".

За автобусна линия № 100 се разкриват краткотрайни спирки както следва: с код 6332 " Витиня-временна " на ул. " Витиня ", на 50 метра след левия завой от бул. " Владимир Вазов " ; с код 6333 " Пътностроителна техника - краткотрайна " последна и начална на 30.00 метра след левия завой от източното към западното платно на ул. " Витиня ".

Временно се закриват спирките по линия № 100: с код 2540 " Ул. Бесарабия " ; с код 2483 " Пътностроителна техника " ; с код 1753 " Ул. Витиня " ; спирката ще се обслужва от автобусна линия № 78 и от тролейбусни линии № 1 и 3.

Автобусите от линия № 78 и тролейбусите от линии № 1 и 3 ще се движат в северното пътно платно на бул. " Владимир Вазов " в сектора от ул. " Резбарска " до ул. " Бесарабия " в посока ж.к. " Левски Г ".

Спирка с код 1753 " Ул. Витиня ", за автобусна линия № 78 и за тролейбусни линии №№ 1 и 3, се измества в северното пътно платно на бул. " Владимир Вазов " в сектора сред западното и източното пътни платна на ул. " Витиня ". Спирката се закрива за маршрута на автобусна линия № 100.

Тролейбусите от линии № 1 и 3 ще се движат на дизелов мотор в сектора от спирка с код 1615 " Стадион Георги Аспарухов " до спирка с код 2125 " Ж.К. Левски В ".

До края на годината ще стартира построяването на още една нова метростанция в столицата, ситуирана сред метростанциите " Сливница " и " Обеля ", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на 15 юни.

Новата станция ще обслужва кварталите " Обеля " 1 и " Модерно предградие ", ще обезпечи достъп до метрото на живущите в региона и ще е основна за връзка на метрополитена с националната железопътна мрежа, уточни кметът Фандъкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР