От утре децата до 10 г. ще се возят безплатно

...
От утре децата до 10 г. ще се возят безплатно
Коментари Харесай

От утре в София деца до 10 г. се возят безплатно в градския транспорт, студенти и ученици - с карта за 15 лв.

От на следващия ден децата до 10 година ще се возят гратис в градския превоз, учениците и студентите - с карта за 15 лева Няма смяна при цената на картите за пенсионери. Това оповестиха от Столичния общински съвет. Преди седмица Министерски съвет взе решение да понижи цените на транспортните документи в столицата.

От на следващия ден стартира да се ползва безплатното пътешестване на деца до 10 години и отстъпката от 70% за възпитаници, студенти и докторанти. Това съобщи ръководителят на транспортната комисия към СОС Карлос Контрера по време на брифинг в СОС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Зам.-председателят на Комисията по превоз в СОС Зафир Зарков заяви, че поради новата билет система измененията влизат в действие още от на следващия ден. “В София новата билет система - точно тъй като е електронна, ще разреши в границите на утрешния ден транспортните документи да бъдат на цените, които са в следствие от Постновлението на Министерски съвет ”, изясни той.
Зафир Зарков
Заместник-председателят на ПК по " Икономика и благосъстоятелност " Карлос Контрера изясни, че общинските съветници са дискутирали по какъв начин да изпълнят предписаното от Министерски съвет - безплатното пътешестване на деца до 10 години, отстъпката от 70% за възпитаници, студенти и докторанти. “По отношение на пенсионерите минималната отстъпка, която предписва постановлението, е по-ниска от тази, която употребяват сега. За тях няма да има смяна. Отстъпката, която се дава от Столична община е по-голяма, от тази, която постановява Постановлението ”, заяви той.
Карлос Контрера
Заради измененията краткотрайно ще бъде прекратена продажбата на годишни карти за студенти и възпитаници, до момента в който СОС приведе цената в сходство с решенията на Министерски съвет. Вече закупените карти, обаче, остават годни и няма да има проблем при използването им.

Общинските съветници обмислят и вид, при който хората да получат назад парите си, в случай че са си купили карти преди влизането на Постановлението на Министерски съвет в действие. “Това ще става евентуално със заявление от ползвателя на транспортния документ ”, заяви Контрера. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР