От утре, 9 април, шофьорите в централен Лондон ще трябва

...
От утре, 9 април, шофьорите в централен Лондон ще трябва
Коментари Харесай

Лондон въвежда такса за стари автомобили


От на следващия ден, 9 април, водачите в централен Лондон ще би трябвало да заплащат по 12.50 паунда, в случай че колите им не дават отговор на актуалните стандарти за генериране на нездравословни излъчвания, написа The Guardian.

Очаква се новите правила да доведат до спад във нездравословните газове в централната част на столицата с до 45%, откакто неотдавна бе обявено, че всяка година поради дихателни проблеми биват приети в болница над 1000 лондончани.

Таксата важи за всички дизелови коли и бусове, които не дават отговор на Евро 6 стандарта за нездравословни газове, както и за всички бензинови коли, създадени преди 2005 година
 Снимка 416849

Автобусите и камионите, които не дават отговор на условията, ще бъдат таксувани с по 100 паунда.

Всеки ден през централен Лондон минават към 100 000 транспортни средства, само че е изчислено, че четири от пет автомобила в зоната не попадат под обсега на новите правила, тъй като се вместват в границите на допустимите нездравословни излъчвания.

Чудим се дали не е време и нашата столица да намерения върху сходен проект, имайки поради ароматите и усетите, които се носят по централните булеварди.
 Мръсният въздух, свободните радикали и по какъв начин храната понижава вредата от огромния град
Храни против мръсния въздух

Как по натурален път да се борим за здравето си
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР