От утре - 8-ми декември започват и проявите, които са

...
От утре - 8-ми декември започват и проявите, които са
Коментари Харесай

По случай 145 години от освобождението на Плевен на 10-ти декември, Панорамата ще е с вход свободен

От на следващия ден - 8-ми декември стартират и деянията, които са отдадени на двете годишнини. В 13:30 часа в Панорамата ще бъде показана празнична презентация във връзка 45 години от построяването й.

 

В 16:00 часа ще бъде открита и галерия на същата тематика. Шест фототабла демонстрират моменти от строителството, осъществяването на художествената част и откриването на музея. В изложбата са експонирани палитра, маслени бои, работни и аварийни четки на Николай Овечкин, употребявани по време на художествените работи по панорамното и диорамното платно. Сред експонатите е и магнетофонен запис с сказка на Овечкин за панорамата. Представени са истински документи, свързани с изработката на архитектурно-скулптурна облицовъчна панела по план на скулптора Кирил Мескин за панорамата, ордени и медали, грамоти и свидетелства за интензивно присъединяване, юбилейни комплекти и други материали, напомнящи за построяването на музея.

 

На 9-ти декември от 14:30 часа ще бъде показан том 4 от " Сборник Военноисторически музеи ". В същия ден от 16:00 часа е откриването на изложбата " Руско-турската война 1877 – 1878 година в литографии и ксилографии ". Тя включва 35 гравюри от сбирката на Александър Алексеевич Авдеев.

 

На годишнината от освобождението на Плевен е отдадена и Националната филателна галерия " Плевен Фила 2022 ", която ще отвори порти на 9-ти декември в 11:00 часа в изложбената зала на Регионалния исторически музей.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР