От утре (28.03.2023 г.) влизат в сила нови мерки за

...
От утре (28.03.2023 г.) влизат в сила нови мерки за
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! Пътна полиция вече отнема повече контролни точки при редица нарушения

От на следващия ден (28.03.2023 г.) влизат в действие нови ограничения за противопоставяне на нарушаванията на пътя.

Припомняме ви, че Министерство на вътрешните работи се закани да има по-строги ограничения за всички недисциплинарини водачи от лятото на 2023 година. 

Главен контрольор Лъчезар Близнаков обясни какви са промените при отнемането на контролни точки на водачите, съобщи кореспондент на.

Промените са обнародвани в Държавен вестник в петък.

Според промени шофьори, при които има открит алкохол в кръвта сред 0,5 и 0,8 промила, ще имат с 8 точки по-малко в талона си, които са общо 39.

Ако дрегерът регистрира сред 0,8 и 1,2 промила, с изключение на санкция ще се лишават и 12 контролни точки. При наново нарушаване броят на отнетите точки ще е 20. Повече точки, 15, ще се лишават и при отвод на лидера да бъде тестван за алкохол или тестван за приложимост на опиати.

За превишена скорост с над 50 км/ч в обитаемо място глобата ще бъде 18 точки. Повече точки ще се лишават и при погрешно изпреварване, създаващо заплаха за придвижването.

Затягат се и глобите при потребление на телефон без hands free, при шофиране без колан или липса на каска за мотористите,както и при погрешно прекосяване през жп прелез.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР