От утре 26 ноември 2018 г. до 1 декември 2018

...
От утре 26 ноември 2018 г. до 1 декември 2018
Коментари Харесай

Инициатива в Капана: Безплатни тестове за ХИВ и СПИН

От на следващия ден 26 ноември 2018 година до 1 декември 2018 г.( събота) в галерията " PLOVEDIV " (ул. Куртевич 3, против Писоарите) сред 15.00 и 20.00 часа всеки, който се интересува от своето здраве, може да си направи безвъзмездни проби за хепатит В и С и ХИВ. За задачите на изследванията се взима една капка кръв от пръста, а резултатите са подготвени след 5 минути. На 1.12.2018 година проби ще се организират от 10 до 18 часа.

Инициативата за тестването е на галерията " PLOVEDIV " и CheckPoint София – Център за полово здраве и се организира в границите на Европейската седмица за изследване за ХИВ и хепатит. Кампанията е ориентирана към всички младежи, както и към хората над 50 години, които е допустимо да са носители на вируса на хепатит В и С и да не знаят за това. Организаторите предизвикват мъжете, които вършат секс с мъже, да си създадат проби. За да се направят изследванията не е нужно записване авансово на час, всеки искащ би трябвало да пристигна на място. Няма и ограничавания за банкет на храна и питиета преди проучването.

Изследването е изцяло анонимно, а резултатът се пази в конфиденциалност.

В рамките на седмицата съветник на центъра по ХИВ и хепатит ще дава съвещания на всеки искащ. CheckPoint София - Център за полово здраве е основан в София и оказва помощ към този момент 18 години на младежи посредством гратис и анонимно тестване за ХИВ, хепатит В и С и сифилис. От началото на годината центърът е направил близо 12 000 теста за ХИВ, хепатит В и С. 65 са позитивните ХИВ проби в София, направени от откривателите на центъра, главно измежду момчета и мъже сред 19 и 35 години, при които главният риск е сексът без презерватив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР