От утре, 21 октомври, четвъртък всички ученици в общини с

...
От утре, 21 октомври, четвъртък всички ученици в общини с
Коментари Харесай

Учениците в София и общини в 5 области минават онлайн от утре

От на следващия ден, 21 октомври, четвъртък всички възпитаници в общини с повече от 750 заболели от COVID-19 на 100 000 население минават в отдалечено среда на образование.

Към момента това са София град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник.

Министърът на образованието и науката е издал заповед, която подхожда на разпорежданията на министъра на опазването на здравето от 19 октомври т.г.

От прессъобщението на МОН излиза наяве, че министърът на образованието е предложил присъственото образование да се удължи с два дни за предучилищните групи и класовете от I до IV в столицата и в упоменатите общини с висока заболяемост. Аргументът беше, че родителите на дребните възпитаници имат потребност от време, с цел да провеждат грижата за децата си в къщи по време на занятията от отдалеченост. До 16 часа през днешния ден в МОН не е получено единодушие от Министерство на здравеопазването за това.

Междувременно МОН актуализира Насоките за образование и дейности в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в учебните заведения през образователната 2021-2022 година в сходство със заповедта на министъра на опазването на здравето. Промените ще бъдат оповестени на уеб страницата на МОН, откакто бъдат одобрени от двамата министри.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР