От утре, 17 септември, пациентите с леки или със средно

...
От утре, 17 септември, пациентите с леки или със средно
Коментари Харесай

От утре: Отпускат безплатни лекарства на пациенти, преминали през COVID зоните

От на следващия ден, 17 септември, пациентите с леки или със приблизително тежки признаци на ковид, минали през Коронавирус зоните, ще получават безвъзмездни медикаменти. Също по този начин ще имат опция да им бъдат осъществявани клинични прегледи, лабораторни проучвания, както и да им бъдат направени рентгенови фотоси, оповестяват от Министерството на здравеопазването.

За първи път Националната здравноосигурителна каса ще заплаща лекуването на пациентите с коронавирусна зараза, които се лекуват в домашни условия.

Вече са разкрити към 50 Коронавирус зони за извънболнично лекуване на пациенти с ковид. В тях ще работят доктор и здравна сестра от съответното ДКЦ или медицински център.

Лекарствата, които ще бъдат отпускани на пациентите с леки или със приблизително тежки признаци на ковид, минали през Коронавирус зоните, са разпределени в три групи – антибиотици, кортикостероиди и лекарства, повлияващи кръвосъсирването.

Списъка с безвъзмездни медикаменти може да видите

Министерството на здравеопазването ще подкрепи ДКЦ-та и медицински центрове, където са разкрити Коронавирус зони, с инсталация на стойност до 50 000 лв.. Те ще получат и пулсоксиметри, които ще бъдат давани на пациентите, с цел да наблюдават кислородната си сатурация в домашни условия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР