От утре - 12 май (четвъртък), цената на хартиения билет

...
От утре - 12 май (четвъртък), цената на хартиения билет
Коментари Харесай

От утре: Влизат в сила по-скъпите хартиени билети за градския транспорт във Варна

От на следващия ден - 12 май (четвъртък), цената на хартиения билет за пътешестване с всеобщия градски превоз във Варна, закупен от машина за продажба на билети, се трансформира на 1,60 лева за 60 минути времепътуване и 2,40 лева за 90 минути времепътуване.

Всички останали цени остават непроменени, оповестяват от общинското дружество ТАСРУД за Moreto.net.

В град Варна цената на билета за пътешестване не е променяна от 2008 година Новите цени са утвърдени на последната сесия на Общинския съвет, като повода е бързо изменящата се икономическа обстановка, повишението цената на горивата и енергоресурсите - в международен мащаб и на локално равнище, пониженият пътникопоток, както и други фактори, които оказват отражение върху разноските при осъществяването на услугите по публичен транспорт на пасажери.

Считано от 12 май 2022 година жителите и гостите на Варна ще употребяват публичния превоз при следните цени на транспортни документи:

За цялата общинска транспортна скица ще се закупува книжен билет за 60 минути - 1,60 лева и билет за 90 минути -2,40 лева

Отпада разновидността за билет за 120 минути.

Без смяна е цената на целодневен билет – 4,00 лева Тези типове билети ще се закупуват от машините за продажба на билети на спирки и в автобус/тролейбус или от водач на съответното транспортно средство.

Остават непроменени цените на електронните билети, закупени от мобилно приложение на Община Варна за покупка на билети за градски превоз - TicketVarna .

Цените на билетите при закупуването им посредством мобилното приложение са 60 минути - 1,00 лева, 90 минути-1,50 лева и целодневен – 4,00 лева .

Цената на електронната предплатена карта за пътешестване също остава непроменена . Предплатената карта се купува от машини за продажба на билети на спирка и се презарежда в машини на спирка и в транспортно средство.

Цената е 10,00 лева при което се получават 11 часа времепътуване . При потреблението на тази карта е належащо да се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса съответната цена от 1,00 лева, 1,50 лева и 4,00 лева според от времепътуването, което е определено.

Цената на свободните абонаментни карти също не е изменена . Абонаментните карти се закупуват от пунктовете на „ Градски превоз “ ЕАД.

Препоръчваме на жителите и гостите на Варна ползващи публичен превоз да си купуват абонаментни и предплатени карти, както и да употребяват мобилното приложение .

Купуването на книжен билет от машините за продажба на билети се предлага да се употребява единствено при липса на закупена карта и при инцидентни пътувания , показват от общинското дружество.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР