От утре, 1 юли, влизането в България ще се извършва

...
От утре, 1 юли, влизането в България ще се извършва
Коментари Харесай

Здравният министър с нова заповед, ето как ще се влиза в България

От на следващия ден, 1 юли, влизането в България ще се прави съгласно оценка на разпространяването на COVID–19 в съответните страни по критерии и слагане на страните в цветови зони. Това подрежда министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров в своя заповед, издадена през днешния ден. Критерии за оценка на разпространяването на Коронавирус – 19 са:

- 14-дневна заболяемост;

- седмична категоричност на извършените лабораторни изследвания;

- равнище на проучване в държавата;

- идентифициране на вид на SARS-CoV-2, избран като вид, пораждащ „ безпокойствие “;

- липса на задоволително информация.

Цветовите зони са, както следва:

Зелена зона;
Оранжева зона;
Червена зона.

Списъкът на страните по цветови зони се дефинира въз основата на информацията, оповестена от Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC) – за страните членки на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство (ЕС и ЕИП), от Световната здравна организация и Центъра за надзор на болесттите – Атланта, Съединени американски щати – за всички страни и разпространяването на разновидности на „ безпокойствие “, като при липса на данни или несъгласие в данните публична информация може да бъде събирана посредством оповестените данни на интернет страниците на националните здравни управляващи.

Списъкът ще се преглежда минимум един път седмично и при нужда ще бъде обновяван в понеделник, а при утежняване на епидемиологичната обстановка в съответната страна може да се обновява и по-често. Обновеният лист влиза в действие от 00.00 часа на идващия ден.

В заповедта детайлно са посочени краткотрайните противоепидемични ограничения, които важат за лицата, идващи от страни членки на Европейски Съюз, от ЕИП и Конфедерация Швейцария, съгласно цветовите зони. Посочени са и ограниченията за жителите, идващи от други страни. В обособена точка на заповедта са посочени и изключенията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР