От утре – 3 август т. г., се ограничава движението

...
От утре – 3 август т. г., се ограничава движението
Коментари Харесай

От 3-ти август се ограничава движението по път I-1 Лютидол – Новачене

От на следващия ден – 3 август т. година, се лимитира придвижването по път I-1 Лютидол – пътен възел „ Новачене “ и се пренасочва по пътя Типченица – Липница – Новачене в община Мездра. Временната организация на трафика е за осъществяването на идващия стадий от модернизацията на първокласния път. По-голяма част от строителните работи са свързани с разрушаването на съществуващото платно при местата на секване с новоизграждащия се път.

От пресцентъра на АПИ напомнят, че обходният маршрут за транспортни средства до 3,5 т, след прекъсването на придвижването по сектора от път I-1 Мездра - Лютидол през юни т. година, е по път III-1004 Паволче – Челопек - път III-1602 Челопек - Лютиброд - път II-16 Лютиброд - Елисейна - Своге - II-18 Софийски околовръстен път и назад.

път II-15 Враца – Борован – II-13 Борован – Бяла Слатина – Кнежа – Долни Дъбник – път I-3 Долни Дъбник – Червен бряг – Луковит – Златна Панега – Автомагистрала „ Хемус “ и обратно;

път II-13 Крапчене – Стубел – Криводол – Борован – Бяла Слатина – Кнежа – Долни Дъбник – път I-3 Долни Дъбник – Червен бряг – Луковит – Златна Панега – Автомагистрала „ Хемус “ и назад. Временно е лимитирано директното прекосяване на моторни транспортни средства в сектора на път II-13 Крапчене – Криводол – Девене – Борован за ремонтни работи в село Девене. Трафикът се пренасочва по път II-15 Враца – Борован, а по-късно по път I-1 Враца - Монтана. Предвидено е възстановителните действия да завършат до края на седмицата.

За повишение сигурността на пътуващите и на жителите на обитаемоте места, през които минава директният трафик, АПИ работи в непрекъсната съгласуваност и съдействие с Главна дирекция „ Национална полиция ”. Осигурени са спомагателни патрулиращи полицейски коли, които да управляват скоростта на придвижване в обитаемоте места и разпоредбите за придвижване.

Спирането на придвижването по сектора от път I-1 Мездра – Лютидол – Новачене и пренасочването на трафика по различни направления основава неудобства и за водачите, и за жителите на обитаемоте места. Ограничаването на придвижването обаче е належащо за безвредното осъществяване на строителни работи и разширение на трасето от първокласния път.

Апелът към водачите и жителите на обитаемоте места в района е, да проявят схващане и самообладание, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи, напомнят още от АПИ.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР